Τι αποκαλύπτει το πηγούνι σου για την υγεία σου

18:33 17/5/2017 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με μία μελέτη στο brightside, το πηγούνι σου μπορεί να σου αποκαλύψει πράγματα για την υγεία σου και συγκεκριμένα για την παιδική σου ηλικία. Σε έρευνα εξετάστηκαν περίπου 6.600 έφηβοι ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Δες τι αποκαλύπτει το πιγούνι σου για την υγεία σου παρακάτωΤο διογκωμένο πιγούνι (προγναθισμός)

Οι άνθρωποι με μια προεξέχουσα κάτω γνάθο έχουν καλούς μύες και έναν ισχυρό σκελετό, αλλά είναι επίσης επιρρεπείς στο πάχος. Εάν η σιαγόνα είναι συμμετρική, τότε έχει κληρονομηθεί από έναν από τους γονείς ή τους

προγόνους.

Σκισμένο πηγούνι (ρετρογναθισμός)

Το πηγούνι αυτό, αντίθετα, αποκαλύπτει μία ασθενής ανεπτυγμένη μυϊκή μάζα, έναν εύκαμπτο σκελετό, μια μειωμένη τάση προς το πάχος και μια προδιάθεση για χρωματική τύφλωση. Κατά τη γέννηση, όσοι έχουν ένα τέτοιο πηγούνι ζυγίζουν λιγότερο. Ένα τέτοιο πιγούνι, είναι επίσης ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό.

Aσύμμετρο πηγούνι

Η ασυμμετρία του σαγονιού δεν είναι μια έμφυτη αλλά μία αποκτηθείσα ιδιότητα. Εμφανίζεται λόγω σωματικού στρες στην παιδική ηλικία, για παράδειγμα, έλλειψη πρωτεϊνών, πρώιμος απογαλακτισμός, αντίκτυπος βαρέων μετάλλων, παχυσαρκία και κάπνισμα. Η αιτία μπορεί να είναι μια μεγάλη οικογένεια ή ένα χαμηλό εισόδημα, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει τη διατροφή ή την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης.

Τόσο τα διογκωμένα όσο και τα σκισμένα πηγούνια μπορεί να είναι ασύμμετρα. Η αδύναμη ασυμμετρία δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι εάν δεν είσαι ορθοδοντικός. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να ελέγξεις τον εαυτό σου. Έχεις ασύμμετρη δομή σαγονιών αν:

Μασάς περισσότερο με τη δεξιά ή την αριστερή πλευρά σου.Χρησιμοποιείς τα δόντια σου για να συντρίψεις τα τρόφιμα, όχι για να τα αλέσεις.Η οδοντική πλάκα εμφανίζεται ισχυρότερη σε ορισμένα δόντια.Μερικές φορές τα ούλα σου αιμορραγούν.

Συμμετρικό επίπεδο πηγούνι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, το συμμετρικό επίπεδο σαγόνι δείχνει ότι πρόκειται για ένα εντελώς κληρονομικό χαρακτηριστικό που δεν επηρεάστηκε από εξωτερικούς παράγοντες ή από το περιβάλλον.

The post Τι αποκαλύπτει το πηγούνι σου για την υγεία σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα