Σύνταγμα: Εντάσεις μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών| Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

13:55 17/5/2017 - Πηγή: iPop

Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών, ενώ σε εξέλιξη ήταν οι πορείες των εργαζομένων, συνταξιούχων και συνδικαλιστικών οργανώσεων προς τη Βουλή στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα

μία ομάδα με 150 περίπου κουκουλοφόρους , επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες και ξύλα.

Οι κουκουλοφόροι έσπασαν βαν τηλεοπτικού σταθμού, και όταν έφτασαν στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι ίδιοι έσπασαν το παρμπρίζ και τα τζάμια του οχήματος χωρίς να υπάρξει όμως κάποιος τραυματισμός.

Στην οδό Πανεπιστημίου, σημειώθηκαν φθορές σε τζαμαρίες καταστήματος σε φούρνο γνωστής αλυσίδας, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

Στην πλατεία Συντάγματος αυτήν την στιγμή και στις γύρω περιοχές επικρατεί ηρεμία.

Δείτε το video της έντασης

Ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας κατεβάζουν ρολά διότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία. Η ΓΣΕΕ μιλάει για συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών, ενώ η ΑΔΕΔΥ λέει: «Όχι στο 4ο μνημόνιο και στη νέα λεηλασία μισθών και συντάξεων».

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Μετ’ εμποδίων θα γίνεται σήμερα όλη μέρα η μετακίνηση με τα ΜΜΜ, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9:00 έως τις 21:00, ενώ τα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από τις 08:30 έως τις 21:00.

Την ίδια στιγμή, Μετρό, ηλεκτρικός και Τραμ θα κινηθούν απ’ τις 9:00 έως τις 16:00.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη τα λεωφορεία θα κινηθούν επίσης από τις 9:00 έως τις 21:00.

Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένοι όλη τη μέρα, ενώ τα πλοία δεν θα εκτελούν δρομολόγια μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Ματαιώσεις κι αλλαγές πτήσεων

Η Aegean, η Olympic Air αλλά και η Sky Express προχωρούν σε ματαιώσεις κι αλλαγές πτήσεων, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και οι Τηλεπικοινωνιακοί Υπάλληλοι ΥΠΑ προχωρούν σε στάσεις εργασίας.

Απέχουν οι δικηγόροι απ’ τα καθήκοντά τους

Διήμερη αποχή απ’ τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η διήμερη αποχή θα γίνει την Τετάρτη 17 Μαΐου και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) προκήρυξε πανελλαδική απεργία νοσοκομειακών γιατρών, συμμετέχοντας έτσι με τη σειρά της στην απεργιακή κινητοποίηση. Τη συμμετοχή της στην απεργία έχει δηλώσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σημειώνεται πως απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τους ΟΤΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, όπως και το προσωπικό των τραπεζών (ΟΤΟΕ), ενώ τριήμερη αποχή έχουν ανακοινώσει και οι συμβολαιογράφοι.

Photo: Reuters/Alkis Konstantinidis

The post Σύνταγμα: Εντάσεις μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών| Σε απεργιακό κλοιό η χώρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα