Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη | Οι απεργιακές κινητοποιήσεις καλά κρατούν

15:40 17/5/2017 - Πηγή: iPop

ΟλοκληρώθηκανΘεσσαλονίκη | τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μικροεπεισόδια από κουκουλοφόρους στο

κέντρο της Αθήνας.

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας σήμερα Τετάρτη 17/5ενώ λιόγ αργότερα ολοκληρώθηκαν και της Θεσσαλονίκης.

Στην Θεσσαλονίκη, πρώτη έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ στο Διοικητήριο. Στην συνέχεια έφτασε η πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ και τελευταία, η τρίτη πορεία με πρωτοβάθμια σωματεία, δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου η οποία είχε ξεκινήσει από την Καμάρα.

Επίσης ενώ πραγματοποιούταν η τελευταία πορεία στην Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή, έριξαν κόκκινες μπογιές στην πύλη και ταυτόχρονα έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εντάσεις έκαναν την εμφάνιση τους στην Αθήνα μεταξύ μιας ομάδας κουκουλοφόρων και των αστυνομικών δυνάμεων όμως μετά από λίγο επανήλθε ηρεμία.

Μία ομάδα με 150 κουκουλοφόρους , επιτέθηκε στους αστυνομικούς με πέτρες και ξύλα. Οι ίδιοι έσπασαν βαν τηλεοπτικού σταθμού, και όταν έφτασαν στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα έσπασαν το παρμπρίζ και τα τζάμια του βαν χωρίς να σημειωθεί όμως κάποιος τραυματισμός. Από την πλευρά τους οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Παράλληλα εκπρόσωπος του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων δήλωσε:

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ αποφασισμένοι να παροτρύνουμε όλο τον κόσμο να βγει στους δρόμους .Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν με τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων για μια πραγματική μάχη σήμερα κι αύριο απέναντι στο επαίσχυντο 4ο μνημόνιο

Η Λαϊκή Ενότητα έχοντας ως σύνθημα την ενότητα και τον ξεσηκωμό ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο, κάλεσε τον κόσμο και συγκεκριμένα τους εργαζόμενους στη απεργία που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη.

Επίσης σε συγκεντρώσεις καλούν αύριο στο Σύνταγμα, οργανώσεις της Αριστεράς καθώς και εργατικά σωματεία για να διαμαρτυρηθούν για το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ψηφίζεται εκείνη την στιγμή.

Από την άλλη στην Θεσσαλονίκη αύριο Πέμπτη στις 7.00 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί νέα συλλαλητήρια από την ΕΔΟΘ στο Λευκό Πύργο, από το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου και από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα μαζί με κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στην Καμάρα.

Απεργίες σήμερα

Απεργίες στα ΜΜΜ

Σε εξέλιξη βρίσκονται παράλληλα οι απεργίες σήμερα, καθώς από τις 9.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ θα κινηθούν τα λεωφορεία ενώ τα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από τις 08:30 έως τις 21:00.

Παράλληλα το Μετρό, ηλεκτρικός και Τραμ θα κινηθούν απ’ τις 9:00 έως τις 16:00.

Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένοι όλη τη μέρα, ενώ τα πλοία δεν θα εκτελούν δρομολόγια μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Ματαιώσεις κι αλλαγές πτήσεων

Η Aegean, η Olympic Air αλλά και η Sky Express προχωρούν σε ματαιώσεις κι αλλαγές πτήσεων, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και οι Τηλεπικοινωνιακοί Υπάλληλοι ΥΠΑ προχωρούν σε στάσεις εργασίας.

Απέχουν οι δικηγόροι απ’ τα καθήκοντά τους
Διήμερη αποχή απ’ τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η διήμερη αποχή θα γίνει την Τετάρτη 17 Μαΐου και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) προκήρυξε πανελλαδική απεργία νοσοκομειακών γιατρών, συμμετέχοντας έτσι με τη σειρά της στην απεργιακή κινητοποίηση. Τη συμμετοχή της στην απεργία έχει δηλώσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τους ΟΤΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, όπως και το προσωπικό των τραπεζών (ΟΤΟΕ), ενώ τριήμερη αποχή έχουν ανακοινώσει και οι συμβολαιογράφοι.

Photo: Reuters/Alkis Konstantinidis

The post Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη | Οι απεργιακές κινητοποιήσεις καλά κρατούν appeared first on iPop.

Keywords
αθηνα, θεσσαλονικη, olympic air, sky express, σταση εργασιας, απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, παμε, εκθ, εδοθ, εμφάνιση, βαν, μνημονιο, συνταγμα, νέα, βενιζελος, απεργιες, λεωφορεια, μετρο, ηλεκτρικος, τραμ, ΟΣΕ, aegean, olympic, air, sky, express, υπα, μαΐου, οενγε, συμμετοχή, ποεδην, ΟΤΑ, τραπεζες, οτοε, photo, ipop, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια μμε, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, μνημονιο 2, μνημονιο 3, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ipop, πολυνομοσχεδιο, πυλη, υψος, aegean, express, olympic air, olympic, ασφαλιστικο, ασφαλιστικα ταμεια, βραδυ, γινει, δρομολογια, εδοθ, εμφάνιση, εξελιξη, εφοριες, ηρεμια, μαΐου, νοσοκομεια, ξυλα, ομαδα, παμε, πεμπτη, πλοια, πρωι, ρυθμισεις, ριψη, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, συνθηματα, τριτη, υπα, air, βαν, sky, εκθ, καμαρα, λευκο, sky express
Τυχαία Θέματα