Τερέζα Μέι: «To Brexit ήταν μια ψήφος για να πάρουμε τον έλεγχο και τις αποφάσεις εμείς»

14:59 19/1/2017 - Πηγή: iPop

Kατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, η Τερέζα Μέι έκανε έκκληση προς τους ισχυρούς του πλανήτη να δουλέψουν σκληρά, προκειμένου η παγκοσμιοποίηση να λειτουργήσει θετικά για όλους.

Η βρετανίδα Πρωθυπουργός επεσήμανε, ότι η χώρα της αντιμετωπίζει μια τεράστια αλλαγή, αλλά ότι θα πρέπει να στοχεύουν σε μια πιο θετική εξέλιξη για τη χώρα.

Αντιμετωπίζουμε μια μνημειώδη αλλαγή και σκληρές διαπραγματεύσεις, αλλά πρέπει να πιστεύουμε ότι αυτή θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον

Η Τερέζα Μέι τόνισε,

ότι οι Βρετανοί έχουν μεγάλες βλέψεις για το μέλλον της χώρας και θα παλέψουν με κάθε δυνατό τρόπο γι αυτό, ενώ τόνισε τον διεθνή χαρακτήρα της χώρας της.

Οι Βρετανοί διαλέγουν να χτίσουν μια πραγματικά παγκόσμια χώρα και θα αντιμετωπίσουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Η ιστορία της Βρετανίας και η κουλτούρα της είναι βαθιά διεθνής. Πάντα κοιτάζαμε πέρα από την Ευρώπη. Είμαστε από ένστικτο ένα έθνος που εμπορεύεται διεθνώς. Και θέλουμε να κλείσουμε εμπορικές συμφωνίες με παλαιούς φίλους και νέους συμμάχους σε όλο τον κόσμο

Παράλληλα, η βρετανίδα Πρωθυπουργός μίλησε για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι δυνάμεις της άκρας δεξιάς, αλλά και της άκρας αριστεράς, οι οποίες με κάθε τρόπο επιχειρούν να αποκτήσουν οφέλη από το γεγονός ότι ο κόσμος δεν πιστεύει στις θετικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης.

Η Τερέζα Μέι απευθύνθηκε σε Βρετανούς επιχειρηματίες, τονίζοντας ότι οι εταιρείες οφείλουν να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί σε φόρους, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι επικρατεί η άποψη πως κάποιες εταιρείες, κυρίως οι πολυεθνικές, κινούνται με διαφορετικούς κανόνες σε σχέση με άλλους.

Προειδοποιήσεις σχετικά με την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, πραγματοποιούν και οι δυο πλευρές.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ προειδοποίησε ότι εάν δεν επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη εμπορική σχέση με την ΕΕ , εφόσον η Βρετανία θα έχει αποχωρήσει, τότε η χώρα του θα πρέπει να βρει τρόπους προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την μεριά του, εξέφρασε την άποψη από το Νταβός ότι η Βρετανία θα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες, προκειμένου να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω της περικοπής της φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Την τοποθέτηση του για το Brexit έκανε και ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό, απαντώντας στον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι «Η Γαλλία δεν έχει την πρόθεση να «τιμωρήσει» το Ηνωμένο Βασίλειο για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε επίσης:

«Δύσκολες οι συνομιλίες για το Brexit» τονίζει ο Γιούνκερ

The post Τερέζα Μέι: «To Brexit ήταν μια ψήφος για να πάρουμε τον έλεγχο και τις αποφάσεις εμείς» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα