Βυθίστηκε στο πένθος η Ιταλία: Φόβοι για 30 νεκρούς σε ξενοδοχείο που καταπλάκωσε χιονοστιβάδα- Εικόνες που σοκάρουν

13:08 19/1/2017 - Πηγή: iPop

Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε δημοφιλές ξενοδοχείο της κεντρικής Ιταλίας και στέρησε κατά πάσα πιθανότητα τη ζωή από τουλάχιστον 30 άτομα. Το θλιβερό συμβάν σημειώθηκε μετά από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν την Τετάρτη στη χώρα. Σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί ποδός και προσπαθούν να εντοπίσουν θαμμένους στα χιόνια πολίτες. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες το κτήριο φέρεται πως έχει μετατοπιστεί κατά αρκετά μέτρα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA, στο ξενοδοχείο «Rigopiano» διέμεναν τουλάχιστον

22 ένοικοι.

@RaiNews @Raiofficialnews @paolopoggio @isabbah @FilippoNanni1 @casarinale58 pic.twitter.com/fDWu7ciQe4

— Serena Scorzoni (@serena_scorzoni) January 19, 2017

«Φωνάζουμε, αλλά δεν απαντάει κανείς», λένε οι διασώστες οι οποίοι βρίσκονται στο σημείο και τονίζουν πως μεταξύ των ατόμων που καταπλακώθηκαν από τη χιονοστιβάδα υπάρχουν τουλάχιστον δύο παιδιά ανάμεσα στους εγκλωβισμένους.

Prefetto di Pescara a Rainews24: «Nell’Hotel #Rigopiano travolto da valanga c’erano anche bambini» → https://t.co/TM9dbfHE59 #terremoto pic.twitter.com/386AwE2joJ

— Rainews (@RaiNews) January 19, 2017

Ο επικεφαλής της ομάδας διασωστών, Αντόνιο Κροτσέτα, σημείωσε πως ένα τμήμα του ξενοδοχείου είναι ακόμα όρθιο και πως ελπίζει να βρεθούν εκεί τα άτομα που αγνοούνται.

«Mia moglie e i miei figli sono lì dentro». Il dramma di uno dei sopravvissuti dell’Hotel #Rigopiano→ https://t.co/TM9dbfHE59 #terremoto pic.twitter.com/Kqe4BzENqb

— Rainews (@RaiNews) January 19, 2017

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Φαρίντολα, Ιλάριο Λακέτα, δήλωσε, πως το κτήριο μετακινήθηκε κατά δέκα ολόκληρα μέτρα και υπογράμμισε:

Περίπου 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων επισκέπτες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείο στη Φαρίντολα, αγνοούνται

Molti morti nell’Hotel #Rigopiano travolto da valanga. I soccorritori scavano per entrare nell’albergo → https://t.co/TM9dbfHE59 #terremoto pic.twitter.com/gzRzdhtiT3

— Rainews (@RaiNews) January 19, 2017

Οι διασώστες λόγω των αποκλεισμένων από την κακοκαιρία δρόμων αν και είχαν ειδοποιηθεί από αργά το βράδυ κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο στις πέντε και μισή τα ξημερώματα.

Valanga Hotel Rigopiano, Soccorso Alpino: «Ci sono tanti morti» https://t.co/JAtBcA6iu1 pic.twitter.com/LZf5xvlrYh

— Rainews (@RaiNews) January 19, 2017

Μαρτυρία που σοκάρει:

Ο Κουιντίνο Μαρτσέλα ο οποίος είναι ιδιοκτήτη εστιατορίου στην περιοχή Σίλβι, ο 38χρονος, Τζαμπιέρο Παρέτε που διεσώθη, καθώς βρήκε καταφύγιο με έναν ακόμα άνδρα στο αυτοκίνητό του λίγο πριν η χιονοστιβάδα θάψει το ξενοδοχείο, μίλησε στους δημοσιογράφους.

Ο Μαρτσέλα τόνισε, πως ενημερώθηκε από τον υπάλληλό του μέσω WhatsApp σχετικά με το τι συνέβαινε στο πολυτελές ξενοδοχείο και δήλωσε πως ειδοποίησε τις αρχές, αλλά κανείς δεν εισάκουσε τις εκκλήσεις του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην La Repubblica:

«Εχθές στις 17,30 έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον μάγειρα μου μέσω Whatsapp, ο μάγειράς μου που έκανε διακοπές με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, έξι και οκτώ ετών. Μου είπε: “Βοήθεια, εδώ έπεσε χιονοστιβάδα, το ξενοδοχείο δεν υπάρχει πια, εξαφανίστηκε, έχει θαφτεί. Σώθηκα, είμαστε δύο, αλλά καλέστε για βοήθεια, καλέστε τους διασώστες”. Μέσω της αστυνομίας ζήτησα να με φέρουν σε επαφή με το κέντρο συντονισμού της περιφέρειας. Εκεί μία κυρία μου απάντησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, εντός εισαγωγικών. Μου είπε ότι είχε καλέσει στο ξενοδοχείο δύο ώρες πριν και ότι όλα ήταν εντάξει. Αλλά πώς γίνεται να είναι όλα καλά; Της είπα ότι είμαι τίμιος άνθρωπος και ότι ο μάγειράς μου δεν αστειεύεται με αυτά τα πράγματα. Αλλά δεν θέλησε να με πιστέψει. Εγώ επέμεινα» δήλωσε και πρόσθεσε:

Κάλεσα όλα τα τηλεφωνικά κέντρα έκτακτης ανάγκης. 115, 112, 118, 117, 113. Τρέλανα τον κόσμο, όταν τελικά στις οκτώ άναψαν τις μηχανές. Στο μεταξύ, επικοινωνούσα μαζί του (με τον μάγειρα) μέσω μηνυμάτων, αλλά και μέσω κλήσεων. Μου έλεγε βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια. Τον ρώτησα πώς είναι η κατάσταση και μου είπε ότι είναι όλοι νεκροί

Να θυμίσουμε, πως την Πέμπτης ένας άνδρας 82 ετών σκοτώθηκε όταν το χιόνι σε συνδυασμό μ’ έναν από τους σεισμούς προκάλεσαν την κατάρρευση της στέγης του γεωργικού κτίσματος όπου διέμενε.

photos:Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS,Guardia Di Finanza/Handout via REUTERS

The post Βυθίστηκε στο πένθος η Ιταλία: Φόβοι για 30 νεκρούς σε ξενοδοχείο που καταπλάκωσε χιονοστιβάδα- Εικόνες που σοκάρουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα