Λύση χωρίς εγγυήσεις και τούρκικα στρατεύματα ζητούν Παυλόπουλος- Αναστασιάδης για το Κυπριακό

14:37 19/1/2017 - Πηγή: iPop

Την κοινή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου για λύση στο Κυπριακό χωρίς εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα, επανέλαβαν για ακόμα μια φορά κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Θυμίζουμε,

πως ο Προκόπης Παυλόπουλος βρίσκεται στην Κύπρο, καθώς θα παραστεί σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Κύπρου στο Προεδρικό Μέγαρο και αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που έχουν οι δύο χώρες.

Ο Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα, πως η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνειδητοποιήσει και μάλιστα σύντομα πως «δεν είναι με τη ρητορική των απαράδεκτων θέσεων που επιτυγχάνεται κοινά αποδεκτός συμβιβασμός, τόσο σε σχέση με θέματα που άπτονται της εσωτερικής πτυχής όσο και στα θέματα ασφάλειας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εστίασε στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα σε Ελλάδα- Κύπρο αλλά και στην αρραγή ενότητα, που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες τονίζοντας, πως «ποτέ στο παρελθόν οι δύο χώρες δεν ήταν τόσο ενωμένες, όσον αφορά στην επίλυση του Κυπριακού».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επίσης εξήγησε, πως δεν υπάρχουν πιέσεις, αλλά, όπως σημείωσε «υπάρχει συμπαράσταση κυρίως από την πλευρά των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις θέσεις τις οποίες έχουμε καθορίσει».

Εν συνεχεία απηύθυνε έκκληση σε όλους να αντιληφθούν ότι υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της Κύπρου κατά την επίλυση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δήλωσε, πως θα δεχθεί μια λύση που να αφήνει την Κύπρο να πορευθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

Κλείνοντας χαρακτήρισε «αναχρονιστικά και απαράδεκτα» τα θέματα των εγγυήσεων και της παραμονής τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, ενώ είπε πως «δημιουργούν επικίνδυνα προηγούμενα».

Το tweet του Νίκου Αναστασιάδη για τον Πρ. Παυλόπουλο:

Ο κ. Αναστασιάδης σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter, μετά τη συνάντησή του με τον Παυλόπουλο, επεσήμανε:

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Παυλόπουλο για την στήριξη του ιδίου, αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης στις προσπάθειές μας για επίτευξη λύσης».

Eυχαριστώ τον Πρόεδρο Παυλόπουλο για την στήριξη του ιδίου, αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης στις προσπάθειές μας για επίτευξη λύσης. pic.twitter.com/m30AefZsRB

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) January 19, 2017

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακό: Μήνυμα Αναστασιάδη με αφορμή τις διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν

The post Λύση χωρίς εγγυήσεις και τούρκικα στρατεύματα ζητούν Παυλόπουλος- Αναστασιάδης για το Κυπριακό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα