Τέλος εποχής για το Obamacare | Ανατράπηκε απ’ τους Ρεπουμπλικανούς

21:36 4/5/2017 - Πηγή: iPop

Τέλος εποχής για το Obamacare καθώς ανατράπηκε (αν και με οριακή πλειοψηφία) απ’ τους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι ελέγχουν την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό το αναθεωρημένο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Trump για την αντικατάσταση του Obamacare, του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης της προηγούμενης αμερικανικής Κυβέρνησης, εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία απ’ τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το

νέο σχέδιο νόμου συγκέντρωσε 217 θετικές ψήφους και 213 βουλευτές το καταψήφισαν. Για να εγκριθεί το νομοσχέδιο χρειαζόταν 216 «ναι».

Η Γερουσία πλέον αναλαμβάνει τη συζήτηση του νομοσχεδίου, με την ψηφοφορία ν’ αναμένεται τον Ιούνιο.

Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο;Διατηρούνται σε ισχύ ορισμένες σημαντικές προβλέψεις του ObamacareΠροβλέπεται η διάθεση κονδυλίου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να καλυφθεί το οικονομικό κόστος για την προσφορά υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες δαπάνες για την πρόσβαση τις υπηρεσίες υγείας, με την κατάργηση του Obamacare.Καταργούνται οι ποινές για εκείνους οι οποίοι δεν αγοράζουν ασφαλιστικά πακέτα κάλυψης, ενώ αντικαθίσταται η επιδότηση για αγορά ασφαλιστικού πακέτου στους φτωχότερους με φοροαπαλλαγές στη βάση της ηλικίας κι όχι του εισοδήματος.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump, είχε χαρακτηρίσει «νεκρό» το Obamacare, λέγοντας πως οι ασφαλιστικές εταιρείες αποχωρούν από το εν λόγω πρόγραμμα.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες φεύγουν από το ObamaCare – είναι νεκρό. Το σχέδιο μας για την υγειονομική περίθαλψη θα μειώσει τα ασφάλιστρα και τις ατέλειες

Insurance companies are fleeing ObamaCare – it is dead. Our healthcare plan will lower premiums & deductibles – and be great healthcare!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 4, 2017

Photo: REUTERS/JONATHAN BACHMAN

The post Τέλος εποχής για το Obamacare | Ανατράπηκε απ’ τους Ρεπουμπλικανούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα