Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχεται τον Trump

21:05 4/5/2017 - Πηγή: iPop

Το πρώτο του ταξίδι εκτός των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ο Donald Trump μέσα στον Μάιο, ενώ ανάμεσα στους προορισμούς του επιβεβαιώθηκε πως βρίσκεται και το Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα υποδεχθεί τον Αμερικανό Πρόεδρος στις 24 Μαΐου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση απ’ το Βατικανό. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα ξεκινήσει στις 09:30 ώρα Ελλάδος.

Την επόμενη μέρα

(25 Μαΐου), ο Trump θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, ενώ στις 26 και 27 του μήνα θα επιστρέψει ξανά στην Ιταλία για τη σύνοδο των G7 στην Ταορμίνα της Σικελίας.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως στα τέλη του ίδιου μήνα ο Trump θα πραγματοποιήσει ταξίδια στη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και το Βατικανό. Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων.

Τον Φεβρουάριο του 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε σχολιάσει για τον Trump:

Κάποιος που θέλει να οικοδομήσει τείχους κι όχι γέφυρες δεν είναι χριστιανός

Τότε, ο Trump είχε δείξει την οργή του, λέγοντας πως είναι «ντροπή» το ότι ένας εκκλησιαστικός ηγέτης «θέτει υπό αμφισβήτηση την πίστη κάποιου».

Ο πάπας δεν καταλαβαίνει παρά μόνο μια εκδοχή της ιστορίας, δεν βλέπει την εγκληματικότητα, την εμπορία ναρκωτικών και τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που έχουν οι τρέχουσες πολιτικές στις ΗΠΑ

Μετά την ορκωμοσία του Trump, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε τοποθετηθεί εκ νέου, ευχόμενος «οι αποφάσεις που θα λάβει ο Trump να κατευθύνονται από τις πλούσιες πνευματικές και ηθικές αξίες του αμερικανικού λαού», ενώ τον είχε καλέσει να λάβει υπόψιν «τους φτωχούς και τους αποκλεισμένους».

Photo: BBC

The post Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχεται τον Trump appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα