Τουρκία: Απογοητευτική η απόφαση για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

18:07 4/5/2017 - Πηγή: iPop

Ως απογοητευτική χαρακτήρισε η Τουρκία την απόφαση για μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε λίγες ώρες μετά την απόφαση του της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μιλάει για την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντάς την ως «απογοητευτική» κι επαναλαμβάνοντας πως θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας.

«Η απόφαση α επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή συνεργασία Τουρκίας και

Ελλάδας. Δεν βλέπουμε την απαραίτητη στήριξη από μια χώρα σύμμαχο στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και την εγκληματικότητα», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου.

Η Άγκυρα μάλιστα για ακόμα μια φορά «βλέπει» πολιτικά κίνητρα πίσω απ’ την απόφαση και σημειώνει πως η ελληνική Δικαιοσύνη αγνόησε τα δικαιώματα των θυμάτων της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

«Η μη δίωξη των φερόμενων ως δραστών του πραξικοπήματος, οδηγεί στην ατιμωρησία τους», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Όχι στην έκδοση των 8 Τούρκων

Συνολικό «όχι» και για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς από το Συμβούλιο Εφετών στο δεύτερο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των στρατιωτικών.

Υιοθέτηση της πρότασης του εισαγγελέα εφετών Γιώργου Βούλγαρη με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε αρνητική απόφαση και για το δεύτερο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των τελευταίων 2 από τους συνολικά 8 στρατιωτικούς οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα.

Το Συμβούλιο Εφετών, μάλιστα, διέταξε την άμεση απελευθέρωση των Τούρκων αν δεν κρατούνται για άλλο λόγο. Βεβαίως, ακόμα εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας παροχής ασύλου.

The post Τουρκία: Απογοητευτική η απόφαση για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Απογοητευτική, 8 Τούρκους,tourkia, apogoiteftiki, 8 tourkous