Τα trolls πιθανότατα είναι ψυχοπαθείς και σαδιστές, σύμφωνα με έρευνες

14:15 4/7/2017 - Πηγή: iPop

Τα trolls πιθανότατα είναι ψυχοπαθείς και σαδιστές, σύμφωνα με έρευνες, ενώ δεν τους λείπει και το στοιχείο του ναρκισσισμού!

Το να είσαι troll είναι σαν να βρίσκεσαι πάνω σε μία κοφτερή λεπίδα ενός μαχαιριού και να μην ξέρεις αν ο κόσμος σε αντιπαθεί και σε αποφεύγει ή αν ο κόσμος (πάλι) απολαμβάνει το καυστικό σου ύφος και τις χοντροκομμένες ατάκες σου. Σε κάθε περίπτωση τα trolls έγιναν αντικείμενο επιστημονικής μελέτης και το πόρισμα δεν είναι καθόλου κολακευτικό για εκείνα! Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη κατέληξε στο ότι Τα trolls πιθανότατα είναι ψυχοπαθείς και σαδιστές!

Μπορεί

να έχεις τη δυνατότητα να αγνοήσεις ένα διαδικτυακό troll, να κάνεις block και να αποκλείσεις τους άχρηστους και εκδικητικούς λογαριασμούς και να κάνεις report τα προσβλητικά σχόλια, αλλά η επιμονή τους είναι αμείλικτη.

Διαδικτυακό troll είναι κάποιος που έρχεται σε μια συζήτηση και δημοσιεύει σχόλια με σκοπό να αναστατώσει ή να διαταράξει τη συνομιλία. Συχνά, στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας πραγματικός σκοπός πίσω από τα σχόλιά τους, εκτός από το να ενοχλούνται όλοι οι άλλοι που εμπλέκονται.

Μία νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο επικρατέστερος λόγος αυτής της συμπεριφοράς των trolls είναι καθαρά ψυχολογικός. Η μελέτη, η οποάι δημοσιεύτηκε στο Science Direct διερεύνησε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των διαδικτυακών trolls, εξετάζοντας τα επίπεδα ψυχοπάθειας, σαδισμού και ενσυναίσθησης.

415 άτομα (36 % άνδρες, 63 % γυναίκες και 1% other), με μέση ηλικία τα 23.37 χρόνια πήραν μέρος στην έρευνα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να γίνουν trolls από ότι οι γυναίκες, ενώ είχαν επίσης υψηλά επίπεδα ψυχοπάθειας και σαδισμού.

Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι τα trolls είχαν χαμηλότερα επίπεδα ενσυναίσθησης και τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά τους τείνουν να προσανατολίζονται περισσότερο προς τη φύση του troll, αντί της συμπόνιας.

Η μελέτη ανακάλυψε επίσης ότι τα trolls θα μπορούσαν να προβλέψουν στρατηγικά το συναισθηματικό πόνο των θυμάτων τους.

Συνεπώς, τα trolls δεν είναι μόνο χειριστές διαδικτυακού λόγου – μπορούν εύκολα να χειριστούν και τα συναισθήματα των άλλων.

Τρομακτικό και ενδιαφέρον ταυτόχρονα!

Παλαιότερη μελέτη, από το 2014, από τον Καναδά κατέληξε σε παρόμοιο αποτέλεσμα εμπλουτισμένο με τεράστια δόση ναρκισσισμού!

Οι ερευνητές διεξήγαγαν δύο online μελέτες με περισσότερους από 1.200 συμμετέχοντες, περνώντας τους από τεστ προσωπικότητας και ζητώντας τους να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συμπεριφορά τους στο Internet και τα σχόλια που αφήνουν κάτω από δημοσιεύσεις. Οι ερευνητές αναζήτησαν στοιχεία που συσχετίζονταν με το «Dark Tetrad» των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας: ναρκισσισμός, μακιαβελιανισμός, ψυχοπάθεια και σαδισμός.

Το συμπέρασμα της συγκεκριμένης μελέτης διαπίστωσε πως οι σκοτεινές βαθμολογίες Tetrad ήταν οι υψηλότερες μεταξύ των ανθρώπων που δήλωσαν ότι το trolling ήταν η αγαπημένη τους δραστηριότητα στο Διαδίκτυο.

Η σχέση μεταξύ του trolling και του Dark Tetrad είναι τόσο σημαντική που οι συγγραφείς αναφέρουν στην μελέτη τους:

… οι συσχετισμοί μεταξύ του σαδισμού και των αποτελεσμάτων του GAIT (Global Assessment of Internet Trolling) ήταν τόσο έντονες που θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα διαδικτυακά trolls είναι πρωτότυποι καθημερινοί σαδιστές. Τα trolls αληθινά απολαμβάνουν να κάνουν τους υπόλοιπους να αισθάνονται άσχημα. Και οι δύο, trolls και σαδιστές, αισθάνονται σαδιστική χαρά με τη δυστυχία των άλλων. Οι σαδιστές θέλουν απλά να διασκεδάσουν … και το Internet είναι η παιδική τους χαρά

The post Τα trolls πιθανότατα είναι ψυχοπαθείς και σαδιστές, σύμφωνα με έρευνες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα