Κυπριακό: Σε θολό τοπίο η 7η μέρα της Διάσκεψης

10:37 4/7/2017 - Πηγή: iPop

Συνεχίζονται οι συνομιλίες και σήμερα Τρίτη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Πρόκειται για την 7η μέρα της Διάσκεψης για το Κυπριακό και 2η μέρα της διαπραγμάτευσης για το κρίσιμο κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες και ενδείξεις για το κλίμα που επικράτησε στην Διάσκεψη της Δευτέρας ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο της επιστροφής του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, την προσεχή Πέμπτη.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Mevlüt Çavuşoğlu,

λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ. ΟΗΕ για το Κυπριακό Espen Barth Eide υποστήριξε ότι «η Τουρκία έκανε ένα βήμα μπροστά και η ελληνική πλευρά ένα βήμα πίσω».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης έσπευσε να απαντήσεις στο σχόλιο του Τούρκου ΥΠΕΞ, λέγοντας πως κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των στιγμών και ενδεχομένως να επιθυμούν άλλες σκοπιμότητες.

Ενδεχομένως επιθυμούν άλλες σκοπιμότητες, ενδεχομένως να βρίσκονται σε δύσκολη θέση και προβαίνουν σε δηλώσεις οι οποίες σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την κατάσταση πραγμάτων. Επειδή μας παρακολουθεί ο κυπριακός λαός που πραγματικά ενδιαφέρεται να υπάρξει αποτέλεσμα στις συζητήσεις εδώ στην Ελβετία, θα καλέσω τον υπουργό Εξωτερικών να μιλήσει δημόσια για την τουρκική πρόταση. Να δώσει στη δημοσιότητα, να περιγράψει την τουρκική πρόταση όπως έχει υποβληθεί στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, εξερχόμενος από το συνεδριακό κέντρο δήλωσε: «Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι είναι όλα όπως τα θέλαμε».

Photo: AΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

The post Κυπριακό: Σε θολό τοπίο η 7η μέρα της Διάσκεψης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα