Επίθεση του ISIS εναντίον αστυνομικών στο Παρίσι

23:31 20/4/2017 - Πηγή: iPop

Ένας νεκρός αστυνομικός μετά από πυροβολισμούς στο Παρίσι. Ο αστυνομικός σκοτώθηκε σε περιστατικό με πυροβολισμούς στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, ενώ νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης. Δύο ακόμα αστυνομικοί τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, ενώ τραύματα φέρει και μια γυναίκα η οποία περνούσε απ’ το σημείο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. O ISIS ανέλαβε την ευθύνη όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Το σημείο έχει εκκενωθεί και δυνάμεις της αστυνομίας έχουν

αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ αποκλεισμένο παραμένει και το κέντρο του Παρισιού. Οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως οι νεκροί αστυνομικοί είναι δύο, ωστόσο, την πληροφορία διέψευσε το γαλλικό ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Το πρακτορείο Amaq μετέδωσε την ταυτότητα του ενός δράστη, λέγοντας ότι πρόκειται για τον μαχητή του ISIS Αμπού Γιουσίφ από το Βέλγιο.

Ο Γάλλος εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί και αναζητούνται συνεργοί του.

Ο Fillon και η Le Pen ανέβαλαν τις προεκλογικές τους εκστραστείες στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Η στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν τον δράστη:

#FranceBREAKING| #Police source: shots have been fired at a new location near #ChampsElysees in #Paris pic.twitter.com/Z8ElTL0dOQ

— dotemirates (@dotemirateseng) April 20, 2017

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι ένας εκ των δραστών είναι νεκρός αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία αναζητά έναν ακόμη ένοπλο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον δεύτερο δράστη.

Ο Πρόεδρος Hollande εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του θύματος ενώ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη. Παράλληλα δήλωσε πως η επίθεση πιστεύεται πως είναι τρομοκρατικής φύσης, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε αργότερα από την ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση.

Ο αγώνας ενάντια στον ισλαμικό απολυταρχισμό πρέπει να είναι αρραγή. Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητα

Ο Donald Trump σε μια πρώτη του αντίδραση εξέφρασε την άποψη πως πρόκειται για ακόμα μια τρομοκρατική επίθεση.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα «καλάσνικοφ» προς τον αστυνομικό, ενώ εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ τόνισε πως χρησιμοποιήθηκε «ένα αυτόματο όπλο εναντίον της αστυνομίας, ένα όπλο πολέμου» και πρόσθεσε ότι «ο τρομοκρατικός κίνδυνος στη χώρα παραμένει υψηλός».

Πηγές της γαλλικής Αστυνομίας αναφέρουν πως μέσα στο όχημα του δράστη βρέθηκαν εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νεκρός δράστης φέρεται να ήταν γνωστός στις Αρχές και είναι σε εξέλιξη έρευνα στο σπίτι του στο ανατολικό Παρίσι.

The post Επίθεση του ISIS εναντίον αστυνομικών στο Παρίσι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα