Αυτό τον Γάλλο υποψήφιο Πρόεδρο στηρίζει ο Obama

21:37 20/4/2017 - Πηγή: iPop

Αποκαλύφθηκε εμμέσως ποιον Γάλλο υποψήφιο Πρόεδρο στηρίζει ο Barack Obama, αν και ο ίδιος δεν έχει δηλώσει δημοσίως στήριξη σε κάποιον υποψήφιο.

Όπως έγινε γνωστό, ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Emmanuel Macron. Σύμφωνα με τον Macron, o Obama επιθυμούσε να ανταλλάξουν απόψεις για την προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία,

ενώ του τόνισε τη σημαντική σχέση Παρισιού- Ουάσινγκτον.

Η ανακοίνωση του κινήματος του Macron ανέφερε:

Ο Macron ευχαρίστησε θερμά τον Obama για το φιλικό τηλεφώνημά του. H συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το μέλλον τις Ευρώπης και τις προοδευτικές αξίες τις οποίες συμμερίζονται οι δύο πολιτικοί

O εκπρόσωπος του Obama απ’ την πλευρά του σημείωσε πως στόχος της επικοινωνίας αυτής δεν ήταν να εκφράσει την υποστήριξή του στον Macron, καθώς ο Obama δεν στηρίζει επισήμως κανέναν υποψήφιο ενόψει των εκλογών. «Ο Obama αποδίδει στη Γαλλία ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι στενή σύμμαχος των ΗΠΑ και λόγο του ρόλου της στην προάσπιση των προοδευτικών αξιών στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Οι δύο πολιτικοί είναι σε επικοινωνία εδώ και εβδομάδες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν άλλον υποψήφιο για τη γαλλική Προεδρία.

Photo: Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti

The post Αυτό τον Γάλλο υποψήφιο Πρόεδρο στηρίζει ο Obama appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα