Έχεις Uber; Αυτόματα έχει διαγραφεί το δικαίωμά σου να μηνύσεις την εταιρεία

21:02 20/4/2017 - Πηγή: iPop

Αν έχεις Uber, αυτόματα έχει διαγραφεί το δικαίωμά σου να μηνύσεις την εταιρεία και δεν το λέμε εμείς, αλλά η ίδια η Uber.

Η εταιρεία υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου της Μασαχουσέτης τη Δευτέρα ότι οι χρήστες που έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή και συμφωνούν με τους όρους της υπηρεσίας έχουν λάβει ειδοποίηση ότι έχουν παραιτηθεί από

το δικαίωμά τους να μηνύσουν την εταιρεία.

Το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν μια ομάδα χρηστών της Uber μήνυσε την εταιρεία για την καταβολή τέλους αεροδρομίου αξίας 8,75 δολαρίων.

Οι ίδιοι, όμως, σύμφωνα με την εταιρεία, ενημερώθηκαν ρητά και εμπεριστατωμένα για τους όρους και τις προϋποθέσεις της Uber, αφού έκαναν κλικ στο κουμπί «Done» για να πληκτρολογήσουν τα στοιχεία πληρωμής τους. Αυτοί οι όροι περιλαμβάνουν την παραίτηση από το δικαίωμά τους να μηνύσουν την εταιρεία.

Όπως υποστήριξε η Uber στο δικαστήριο, «η αναγραφή των όρων, σε συνδυασμό με την ευκαιρία αναθεώρησης αυτών των όρων μέσω υπερσύνδεσης, είναι απόλυτα συμβατή με τους κανόνες. Το αν ο χρήστης δεν διαβάζει τους όρους, είναι άσχετο».

Πρόκειται για ακόμα έναν άγνωστο όρο της Uber που έρχεται τώρα στο φως της δημοσιότητας, συμπληρώνοντας μια σειρά άλλων καταχρηστικών όρων της εφαρμογής, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για όρο ο οποίος αναγράφεται με «ψιλά γράμματα» και δεν είναι απόλυτα κατανοητός σ’ όλους τους χρήστες.

The post Έχεις Uber; Αυτόματα έχει διαγραφεί το δικαίωμά σου να μηνύσεις την εταιρεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα