Εκτίμηση Moscovici: Συμφωνία μέχρι τέλη Μαΐου

21:24 20/4/2017 - Πηγή: iPop

Σε εκτιμήσεις σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές προχώρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici, λέγοντας πως ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τέλη Μαΐου.

Μιλώντας σε εκδήλωση ενόψει της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ο κ. Moscovici μίλησε για συμφωνία μέχρι το τέλος Μαΐου,

σημειώνοντας πως η πολιτική συμφωνία πρέπει να μετατραπεί σε τεχνική.

Πρέπει να μετατρέψουμε το πολιτικό deal σε μια τεχνική συμφωνία. Ελπίζω ότι οι ομάδες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες και να έχουμε μια συμφωνία μέχρι τα τέλη Μαΐου. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα

Θυμίζουμε ότι προ δύο εβδομάδων οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης κατέληξαν σε μια πολιτική συμφωνία με την Αθήνα αναφορικά με το είδος των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα. Οι λεπτομέρειες, ωστόσο, πρέπει να ξεκαθαριστούν απ’ τα τεχνικά κλιμάκια.

Νωρίτερα, η C. Lagarde ανέφερε τα ανοιχτά ζητήματα, τα οποία είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όμως, εκτίμησε ότι θα κλείσουν με την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Το Reuters σχολιάζει ότι πέρασαν δύο εβδομάδες και τα κλιμάκια δεν έχουν ακόμα επιστρέψει, ωστόσο, οι διακοπές του Πάσχα και η Σύνοδος του Ταμείου δεν κατέστησαν δυνατή την επιστροφή των Θεσμών.

Στην Ουάσινγκτον το οικονομικό επιτελείο

Στην Ουάσινγκτον μετέβησαν σήμερα, Πέμπτη, ο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης όπου θα έχουν σειρά συζητήσεων με κορυφαίους αξιωματούχους.

Την Τετάρτη προηγήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό προκειμένου να γίνουν οι τελευταίες συνεννοήσεις πριν την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του Ε. Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον:

Παρασκευή 21 Απριλίου

09:00, Christine Lagarde, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.09:30, Jeroen Dijsselbloem, πρόεδρος του Eurogroup.13:10, Wolfgang Schäuble, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.13:45, Michel Sapin, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Σάββατο 22 Απριλίου

13.40, Andy Baukol, βοηθός υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.14.30, Pierre Moscovici, επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.17.15, Poul Thomsen, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.Photo: REUTERS/Ints Kalnins

The post Εκτίμηση Moscovici: Συμφωνία μέχρι τέλη Μαΐου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα