Στον αγώνα που δίνει στα παγωμένα νερά του Αιγαίου η ελληνική ακτοφυλακή εστιάζει η Bild

17:42 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Τις προσπάθειες που καταβάλει καθημερινά η ελληνική ακτοφυλακή έτσι ώστε να σώσει όσους περισσότερες πρόσφυγες μπορεί, εξαίρει σε σχετικό της ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα, Bild.

Η εφημερίδα, εστιάζει στους αγώνες που δίνουν οι διασώστες και σημειώνει ότι αυτή η προσπάθεια που γίνεται ξεπερνά ακόμα και τις διακηρύξεις των Ευρωπαίων πολιτικών.

Συγκεκριμένα, στο εκτενές της ρεπορτάζ η Bild επισημαίνει ότι: «Όταν η Καγκελάριος της Γερμανίας

ταξίδευε με προορισμό την Τουρκία, την ίδια στιγμή χιλιάδες ήταν οι πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον».

Όπως επισημαίνει το άρθρο, οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες δε γνωρίζουν κολύμπι, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι έχουν ψευτοσωσίβια.

Το ρεπορτάζ καταγράφει τη μαρτυρία του 35χρονου καπετάνιου της ελληνικής ακτοφυλακής, Αργύρη Φραγκούλη. Τονίζει πως ο καπετάνιος ταξίδευε ολόκληρη τη νύχτα, χωρίς να κάνει κανένα διάλειμμα για να σώσει τους ανθρώπους που κινδύνευαν.

Τι τόνισε στη Bild ο 35χρονος πρόσφυγας Μαχμούτ;

Ξεκινήσαμε από το Χαλέπι. Δεν ήρθαμε στην Ελλάδα αμέσως. Έπρεπε πρώτα να περιμένουμε στην Τουρκία για τρεις περίπου εβδομάδες. Φοβόμασταν πως η Τουρκία δε θα μας αφήσει να συνεχίσουμε και θα μας γύριζε πίσω στη Συρία

Ενώ παράλληλα ένας παππούς ο οποίος ταξίδευε μαζί με την 6χρονη εγγονή του σημείωσε: «Πληρώσαμε για να πάρουμε σωσίβια 20 ευρώ, αλλά ήταν ψεύτικα. Θα πνιγόμασταν αμέσως».

«Συνεχώς πνίγονται πρόσφυγες» επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας και εξηγεί ότι αν και η ελληνική ακτοφυλακή κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά της καθημερινά πολλοί πρόσφυγες δε φτάνουν στην ακτή, καθώς πεθαίνουν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Αξίζει να τονιστεί, πως αυτή είναι μια από τις λίγες φορές που η εφημερίδα σχολιάζει τη χώρα μας θετικά.

The post Στον αγώνα που δίνει στα παγωμένα νερά του Αιγαίου η ελληνική ακτοφυλακή εστιάζει η Bild appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα