Στη Βουλή η τροπολογία για κοινή φορολογική δήλωση για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης

19:06 15/3/2016 - Πηγή: iPop

Κατατέθηκαν στην Βουλή δύο τροπολογίες για τις φορολογικές δηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη που προβλέπει ότι τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, έχουν το δικαίωμα να κάνουν κοινή φορολογική δήλωση.

Οι δύο τροπολογίες αποτελούν μέρος του νομοσχεδίου με τις κοινοτικές οδηγίες για τον χρηματοπιστωτικό και χρηματιστηριακό τομέα. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί εντός της επόμενης

εβδομάδας.

Τι προβλέπει η πρώτη τροπολογία;

Τη δυνατότητα υποβολής κοινής δήλωσης σε όσους έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.Διαφορετική προθεσμία υποβολής της δήλωσης φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που διατηρούν απλογραφικά βιβλία.Παράταση και για το 2015 της διάταξης, η οποία ορίζει ότι τα εισοδήματα που αποκτούν ευκαιριακά εργαζόμενοι (άνεργοι, νοικοκυρές, φοιτητές που συμμετέχουν σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας κ.α.), εφόσον δεν έχουν κάνει έναρξη άσκησης επαγγέλματος, θα φορολογούνται ως μισθωτοί, υπολογιζομένου του ποσού της μείωσης φόρου των 2.100 ευρώ.

Τι προβλέπει η δεύτερη τροπολογία;

Η δεύτερη τροπολογία σχετίζεται με θέματα της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής. Ανάμεσα στα θέματα είναι και η εξαετής θητεία των ελεγκτών και στη στην Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Μητρώο Δημοσιονομικών Ελεγκτών, τους Οικονομικούς Επιθεωρητές κ.α.

Τροπολογίες για τις φορολογικές δηλώσεις

The post Στη Βουλή η τροπολογία για κοινή φορολογική δήλωση για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα