Πες «ευχαριστώ» και θα πληρώσεις λιγότερα για τον καφέ σου!

17:57 15/3/2016 - Πηγή: iPop

Πες «ευχαριστώ» δεν σε χρεώνει κανείς… για την ακρίβεια αν το πεις μπορεί και να πληρώσεις λιγότερα για τον καφέ σου! Τουλάχιστον στη Γαλλία όπου οι σερβιτόροι μπορεί να σε υπερχρεώσουν αν είσαι αγενής!

Στη Γαλλία οι σερβιτόροι πλέον έχουν πολύ περισσότερη δύναμη από ότι πιστεύεις. Για την ακρίβεια έχουν την δικαιοδοσία να σε υπερχρεώσουν αν είσαι αγενής ή να σου μειώσουν τον λογαριασμό και πάλι σε σχέση με το πόσο ευγενικός είσαι!

Το 2013, οι

υπάλληλοι στο La Petite Syrah στη Νίκαια είχαν βαρεθεί τους τόσο αγενής πελάτες και αποφάσισαν να αρχίσουν να τους τιμωρούν. Αν οι σερβιτόροι άκουγαν «έναν καφέ» τους χρέωναν 7 € (£ 4,90) αν τους ζητούσαν «έναν καφέ, παρακαλώ» η τιμή έπεφτε στα 4,25 € (£ 3,60).

Η καλύτερη φόρμουλα βεβαίως ήταν να πει ο πελάτης «Καλημέρα/Γεια, έναν καφέ παρακαλώ», καθώς η τιμή έπεφτε αμέσως στο 1.40€ (£1.20).

Ο manager Fabrice Pepino δήλωνε στο The Local: «Όλα ξεκίνησαν σαν ένα αστείο καθώς κατά το μεσημέρι οι άνθρωποι ερχόντουσαν υπερβολικά στρεσαρισμένοι με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι αγενής όταν ζητούσαν τον καφέ».

Εν τω μεταξύ, στο L’Hamburgé στην Γκρενόμπλ, στη νοτιοανατολική Γαλλία, έχουν οριστεί τρεις τιμές για ένα καφέ, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τακτικές με το La Petite Syrah.

Οι The Times, βεβαίως, αναφέρουν ότι οι κριτικοί πιστεύουν ότι η πολιτική αυτή είναι συχνά δικαιολογία για να χρεώνουν τους τουρίστες παραπάνω.

Ωστόσο, η πολιτική αυτή δεν απέχει ιδιαιτέρως από την λογική του Pret A Manger όπου επιτρέπεται το προσωπικό να δίνει δωρεάν ζεστά ροφήματα και τρόφιμα στους πελάτες τους οποίους βρίσκουν ελκυστικούς.

The post Πες «ευχαριστώ» και θα πληρώσεις λιγότερα για τον καφέ σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα