Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για την δημοσιοποίηση των διαφημιστικών δαπανών από τις τράπεζες

18:47 15/3/2016 - Πηγή: iPop

Δεκτό επί της αρχής έγινε από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο που στοχεύει στην ενίσχυση της διαφάνειας στις διαφημίσεις, το οποίο περιλαμβάνει και την δέσμευση των τραπεζικών ιδρυμάτων να δημοσιοποιούν τις διαφημιστικές τους δαπάνες.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να μην υπάρχουν περιπτώσεις προνομιακής επιχείρησης Μέσων Ενημέρωσης. Η συγκεκριμένη διάταξη συμβαδίζει με τα όσα προβλέπει η συμφωνία μεταξύ ελληνικής Κυβέρνησης και Θεσμών σχετικά με την αποφυγή της κυβερνητικής παρέμβασης στο έργο

των τραπεζικών ιδρυμάτων, σε βαθμό που να υπάρχει κίνδυνος για διασύνδεση ανάμεσα σε ΜΜΕ, τράπεζες, Κυβέρνηση ή άλλους φορείς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι τράπεζες υποχρεούνται να καταρτίζουν εξαμηνιαίες και ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, ενώ παράλληλα δίνεται και παράταση σχετικά με την δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων καταστάσεων σε 4 μήνες για τις ετήσιες και 3 μήνες για τις εξαμηνιαίες.

Ναι επί της αρχής ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΑΝΕΛ και όχι ψήφισε το ΚΚΕ. Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκαν να ψηφίσουν.

The post Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για την δημοσιοποίηση των διαφημιστικών δαπανών από τις τράπεζες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεκτό,dekto