Στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του Κυριάκου Αμοιρίδη

12:34 12/1/2017 - Πηγή: iPop

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου η κηδεία του Έλληνα πρέσβη, που δολοφονήθηκε στην Βραζιλία λίγο καιρό πριν. Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, για την οποία κατηγορείται η σύζυγος του πρέσβη και ο αστυνομικός και εραστής της.

Η κηδεία θα γίνει στο κοιμητήριο Αναστάσεως, στις 3 το

μεσημέρι. Συγγενείς και φίλοι θα παρευρεθούν για να αποχαιρετήσουν τον άτυχο πρέσβη που έχασε τόσο άδικα την ζωή του στην Βραζιλία. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει στην κηδεία, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης.

Το βράδυ της Τρίτης, με μια λιτή τελετή, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι βραζιλιάνικες ένοπλες δυνάμεις είπαν το δικό τους «αντίο» στον Έλληνα πρέσβη, πριν μεταφερθεί η σορός του στην Ελλάδα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Θυμίζουμε, ότι ο Έλληνας πρέσβης εξαφανίστηκε στις 26 Δεκεμβρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η σορός του ανακαλύφθηκε λίγες ημέρες αργότερα, απανθρακωμένη μέσα στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει.

Η σύζυγός του κατηγορείται ότι είναι ο εγκέφαλος της δολοφονίας ενάντια στον Αμοιρίδη. Η ίδια, βέβαια, έχει απαρνηθεί όλες τις κατηγορίες εναντίον της, κατηγορώντας, παράλληλα, τις αστυνομικές αρχές και τα ΜΜΕ της Βραζιλίας για τον στιγματισμό της.

Ο 29χρονος Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλο, αστυνομικός και εραστής της συζύγου του Έλληνα πρέσβη, κατηγορείται ως ο φερόμενος δολοφόνος του πρέσβη με τη βοήθεια ενός ξαδέρφου του, του 24χρονου Εδουάρδο Μορέιρα Τεντέσκι.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Έλληνα πρέσβη: Ο αστυνομικός οδηγούσε 24 ώρες για να βρει πού θα ξεφορτωθεί την σορό

The post Στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του Κυριάκου Αμοιρίδη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα