Η κακοκαιρία υποχωρεί- Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους- Video

10:59 12/1/2017 - Πηγή: iPop

Ακόμα κι αν η κακοκαιρία που έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα υποχωρεί, τα προβλήματα παραμένουν και οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους. Θυμίζουμε, πως τα χιόνια δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας, ενώ πολλά σχολεία έκλεισαν και αρκετοί δρόμοι είχαν μετατραπεί σε παγοδρόμια.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη:

Στους -3 βαθμούς Κελσίου κυμαίνεται η θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα

από το πρωί, αλλά σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μέσα στην ημέρα η θερμοκρασία θα ανέβει και θα ξεπεράσει τους μηδέν βαθμούς.

Σε εξέλιξη επιχείρηση αποχιονισμού στον κεντρικό τομέα της Λάρισας:

Δέκα μηχανήματα επιχειρούν στη Λάρισα, καθώς το χιόνι το οποίο έχει πέσει σε ορισμένα σημεία έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους. Την ίδια στιγμή, στον υπόλοιπο νομό απροσπέλαστοι είναι οι δρόμοι σε περιοχές της Αγιάς αλλά και στο χωριό Σκλήθρο όπου δεν υπάρχει πρόσβαση, όπως και σε άλλα χωριά όπως το Ν. Περιβόλι του Δήμου Κιλελέρ.

Κλειστά και την Πέμπτη σχολεία και σχολές:

Αρκετά είναι τα σχολεία στον νομό Θεσσαλονίκης τα οποία παραμένουν κλειστά και, όπως έχει γίνει γνωστό στο Πανεπιστήμιο «Μακεδονίας», στο ΑΠΘ, αλλά και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν θα διεξαχθούν μαθήματα.

Κλειστά σχολεία στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, αλλά και σε δημοτικά διαμερίσματα στη Άρτα.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όσα σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στις μετακινήσεις των πολιτών στη συμπρωτεύουσα σε σχέση με την Τετάρτη η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, αφού οι οδικοί άξονες της είναι ανοιχτοί. Βέβαια, να τονίσουμε, πως σε κάποιους περιφερειακούς δήμους οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν περιοχές οι οποίες δεν εξυπηρετούνται με λεωφορεία, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Που δεν εκτελούνται δρομολόγια;

Λόγω των καιρικών συνθηκών δρομολόγια δε εκτελούνται σε: Περιστερά, Λιβάδι, Άγιος Αντώνιος, Μονοπήγαδο, Μονόλοφος, Ξηροχώρι, Μεσσημβρία, Λευκοχώρι, Στεφάνια, Εξαμίλι και το τοπικό στη γραμμή Επανομή-Μηχανιώνα. Παράλληλα, δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι γραμμές στις περιοχές: Άνω Πόλη η γραμμή 22, Κρυονέρι, Πεύκα και το 751 στο Πανόραμα.

Τα εννέα δρομολόγια τα οποία εκτελεί καθημερινά το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προς την Αθήνα, διεξάγονται πλέον κανονικά.

Διαβάστε εδώ τι συμβαίνει με τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας αλλά και στην Πρέβεζα, όπως και στην επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας-Πέντε Πηγαδιών και από το Θεσπρωτικό έως Πολυστάφυλο και Μελιανά.

Εντυπωσιακή επιχείρηση διάσωσης συνολικά έξι εγκλωβισμένων από τα χιόνια ατόμων στη Σκόπελο:

Την Τετάρτη, εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες οι οποίες καταγράφηκαν από κάμερα που ήταν εγκατεστημένη σε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δείχνει τον απεγκλωβισμό ατόμων που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στη Σκόπελο.

Να θυμίσουμε, πως από το απόγευμα της Τετάρτης επαναηλεκτροδοτούνται σταδιακά από τις 6:30 το απόγευμα τα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, μετά από τον αγώνα που καταβάλουν τα τεχνικά κλιμακίων της ΔΕΗ.

Δίπλωσε η νταλίκα η οποία μετέφερε τις κολώνες της ΔΕΗ στην Σκόπελο:

Η νταλίκα η οποία μετέφερε τις νέες κολώνες της ΔΕΗ δεν κατάφερε να φτάσει στη Γλώσσα Σκοπέλου, όπου και είχε εντοπιστεί ζημιά, καθώς «δίπλωσε» από τον πάγο που υπάρχει στο δρόμο Χώρας-‘Ελιος-Γλώσσας.

Διαβάστε επίσης:

Διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ για το σιδηροδρομικό δίκτυο- Αναστολή δρομολογίων

photo:mirror.co.uk

The post Η κακοκαιρία υποχωρεί- Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους- Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα