Ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκλογές στην Τουρκία εάν η Βουλή δεν επικυρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση

11:38 12/1/2017 - Πηγή: iPop

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για εκλογές στην Τουρκία, εάν η Βουλή δεν επικυρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος AKP σε δηλώσεις του στο Reuters.

«Αν η πρόταση δεν περάσει στη γενική συνέλευση, ακόμα κι αν δεν το θέλουμε, η Τουρκία θα χρειαστεί να πάει σε εκλογές»,

τόνισε συγκεκριμένα ο Μουσταφά Σεντόπ, βουλευτής του AKP και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την αναθεώρηση.

Το Κοινοβούλιο της Τουρκίας ξεκίνησε τις συζητήσεις σχετικά με τις συνταγματικές τροποποιήσεις που έχουν ως στόχο να ενισχυθούν οι εξουσίες του Ταγίπ Ερντογάν και να καταργηθεί ο ρόλος του Πρωθυπουργού.

Η συνταγματική αναθεώρηση μέχρι στιγμής υποστηρίζεται απ’ το AKP και το Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ). Τα συγκεκριμένα κόμματα συγκεντρώνουν 356 έδρες στο τουρκικό Κοινοβούλιο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών απείχε απ’ την ψηφοφορία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση μελών του, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε στην πρώτη ψηφοφορία την πρόταση της Κυβέρνησης για αναθεώρηση του συντάγματος.

Photo: DAVID GANNON/AFP/Getty Images

The post Ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκλογές στην Τουρκία εάν η Βουλή δεν επικυρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα