Άσε στην άκρη τα φάρμακα και τα σιρόπια- Η καλύτερη θεραπεία για τον βήχα είναι η σοκολάτα

11:07 12/1/2017 - Πηγή: iPop

Εάν ο βήχας σου είναι έντονος και όσα φάρμακα και σιρόπια και να έχεις δοκιμάσει δεν κάνουν δουλειά, τότε ήρθε η ώρα να στραφείς στη σοκολάτα!

Ο καθηγητής Alyn Morice απ’ το Πανεπιστήμιο του Hull ισχυρίζεται πως υπάρχει έρευνα που αποδεικνύει ότι η σοκολάτα μπορεί να ανακουφίσει απ’ τον βήχα με τρόπο που δεν μπορούν να τα καταφέρουν ούτε το μέλι, ούτε το λεμόνι που θεωρούνται παραδοσιακά σπιτικά γιατροσόφια.

Σε μεγάλη έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι ένα συγκεκριμένο

φάρμακο που περιέχει κακάο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του βήχα σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 163 ασθενείς και ανακαλύφθηκε ότι όσοι κατανάλωσαν σοκολάτα μετά από οδηγίες του γιατρού τους, είδαν βελτίωση των συμπτωμάτων του βήχα μέσα σε μόλις δύο ημέρες!

Το κακάο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σχηματίζει μια επίστρωση πάνω απ’ τις νευρικές απολήξεις στο λαιμό, απ’ τις οποίες ξεκινά ο βήχας με αποτέλεσμα να τον καταπολεμά και να μειώνει τα συμπτώματα εμφανώς.

Το iPop.gr σου προτείνει μάλιστα και μια συνταγή που θα μαλακώσει τον λαιμό σου και περιέχει σοκολάτα.

Διάβασε ακόμα:

Βήχεις συνέχεια και δεν ξέρεις γιατί; Δες τι μπορεί να σημαίνει

The post Άσε στην άκρη τα φάρμακα και τα σιρόπια- Η καλύτερη θεραπεία για τον βήχα είναι η σοκολάτα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα