Στα χέρια της αστυνομίας ο μακελάρης του Reina. Όπλα-drones και χρήματα εντοπίσθηκαν στο κρησφύγετο του

12:31 17/1/2017 - Πηγή: iPop

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο μακελάρης του club Reina που στέρησε τη ζωή από 39 άτομα και τραυμάτισε ακόμα δεκάδες. Τα δακτυλικά του αποτυπώματα ταιριάζουν με αυτά που βρέθηκαν στο Reina, ενώ στο σπίτι που αποτελούσε το κρησφύγετο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 197.000 δολάρια, όπλα και drones.

Ο Abdulkadir Masharipov, τελικά δεν είχε φύγει από τη χώρα, αλλά κρύβονταν

σε ένα σπίτι αρκετά κοντά στο club όπου πραγματοποίησε την επίθεση και έχει ήδη ομολογήσει το έγκλημά του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ο Κυβερνήτης της Τουρκίας σημείωσε, πως ο δράστης γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν το 1983 και είχε εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν, Την ίδια στιγμή φέρεται πως πιθανότατα εισήλθε παράνομα στην Τουρκία από ανατολική επαρχεία της χώρας τον Ιανουάριο του 2016, ενώ μιλούσε τρεις γλώσσες.

Ο Κυβερνήτης θεωρεί ξεκάθαρο, πως ο Masharipov εξαπέλυσε την επίθεση για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους και, όπως δήλωσε κυκλοφορούσε με το κωδικό όνομα, Abu Mohammed Horasani Abdulkavi.

Τι εντόπισαν οι Αρχές στο σπίτι όπου έμενε ο μακελάρης;

Στο σπίτι όπου και διέμενε ο δράστης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 197.000 δολάρια σε μετρητά, δυο όπλα και δυο drones. Παράλληλα, μαζί με τον Masharipov συνελήφθησαν ένας Ιρακινός και τρεις γυναίκες από Αίγυπτο και Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχαν 2.000 αστυνομικοί.

Στο διαμέρισμα της συνοικίας Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης εντοπίστηκε και το ανήλικο αγοράκι του δράστη με το οποίο και διέφυγε μετά το μακελειό. Το μικρό αγοράκι έχει δοθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο Masharipov τονίζουμε, πως έχει μεταφερθεί στην αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης όπου και θα πραγματοποιηθεί η ανάκριση του, ενώ παράλληλα διεξάγονται άλλες αστυνομικές επιχειρήσεις στην πόλη με στόχο τον εντοπισμό και άλλων συνεργών του.

Διαβάστε επίσης:

Ένοχος δήλωσε ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης- Ταιριάζουν τα δακτυλικά του αποτυπώματα

The post Στα χέρια της αστυνομίας ο μακελάρης του Reina. Όπλα-drones και χρήματα εντοπίσθηκαν στο κρησφύγετο του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα