Λαβρόφ σε Τραμπ: Η Ρωσία θέλει να ξεκινήσει ο διάλογος για πυρηνικά

12:05 17/1/2017 - Πηγή: iPop

Την πρόθεση της Ρωσίας που δεν είναι άλλη από το να ξεκινήσει ο διάλογος με την κυβέρνηση του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο διάλογος αυτός μπορεί να αφορά τα υπερηχητικά όπλα, την αμερικανική πυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη, τα διαστημικά όπλα και τις πυρηνικές δοκιμές» εξήγησε ο Λαβρόφ ο οποίος τόνισε πως «η Μόσχα είναι έτοιμη να συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσει τα

θέματα αυτά, αφού πρώτα ο εκλεγμένος πρόεδρος αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Υπουργός σημείωσε πως «η ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής είναι κακή ιδέα» ενώ παράλληλα κατήγγειλε τις ΗΠΑ, πως έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους να στρατολογήσουν Ρώσους διπλωμάτες τα τελευταία χρόνια.

«Δεν έχουμε δημοσιοποιήσει τα πλήρη στατιστικά στοιχεία για το θέμα αυτό. Όμως πρόσφατα, τα τελευταία χρόνια και κυρίως στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του (Αμερικανού απερχόμενου προέδρου) Μπαράκ Ομπάμα, ο αριθμός αυτών των μη φιλικών ενεργειών εναντίον των διπλωματών μας έχει αυξηθεί» δήλωσε Λαβρόφ και συμπλήρωσε «οι απόπειρες να στρατολογηθούν Ρώσοι διπλωμάτες από Αμερικανούς πράκτορες έφτασαν στο απόγειό τους τον Απρίλιο».

Διαβάστε επίσης:

Άρση των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας με αντάλλαγμα μείωση των πυρηνικών ζητά ο Τραμπ

The post Λαβρόφ σε Τραμπ: Η Ρωσία θέλει να ξεκινήσει ο διάλογος για πυρηνικά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα