Διαβεβαιώσεις δια στόματος Παπανάτσιου: Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο

11:19 17/1/2017 - Πηγή: iPop

Τα σενάρια που κάνουν λόγο για μείωση του αφορολογήτου απέρριψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία αναφέρθηκε και στο περιουσιολόγιο εκτιμώντας, πως θα είναι εργαλείο για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή την Τρίτη η Υφυπουργός δήλωσε μιλώντας για το περιουσιολόγιο: «Θα δούμε από τα στοιχεία του περιουσιολογίου τι μπορούμε να κάνουμε για να αντικαταστήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, με το ΦΜΑΠ» και τόνισε «δεν θα

μπει κανένας νέος φόρος λόγω της εφαρμογής του περιουσιολογίου, το οποίο είναι εργαλείο, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Για τη μείωση του αφορολογήτου:

Η Κ. Παπανάτσιου δήλωσε πως «αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση» και τόνισε «δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο καθόλου και αυτό είναι δέσμευση». Παράλληλα, επέκλεισε αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 14% και διεμήνυσε ότι «δεν υπάρχει φορολογικό θέμα στην συγκεκριμένη αξιολόγηση».

«Η Κυβέρνηση δεν συζητά για τέταρτο μνημόνιο» είπε και ξεκαθάρισε αναφερόμενη στο ΔΝΤ «θα πρέπει να αποφασίσει γρήγορα εάν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ή όχι».

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: Λέω ευθέως το ΔΝΤ εκτός του προγράμματος

The post Διαβεβαιώσεις δια στόματος Παπανάτσιου: Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα