Σπόντες Carter για αποστολή χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ κατά του ISIS (video)

16:19 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ κατά του ISIS, άφησε ανοιχτό σε συνέντευξη, που έδωσε την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας, Ash Carter.

Συγκεκριμένα ο κ.Carter τόνισε στη συνέντευξη που έδωσε στο CNBC:

Κάνουμε περισσότερα γιατί πρέπει. Στόχος μας είναι να νικήσουμε τον ISIS.

Είμαι βέβαιος ότι θα είναι αρκετά δύσκολο, αλλά πρέπει να γίνει. Καλό θα ήταν να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία

Όπως εξήγησε: «Οι χερσαίες επιχειρήσεις θα αποτελέσουν μέρος της στρατηγικής στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία. Το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να ηττηθεί στη Μοσούλη του Ιράκ, αλλά και στην Ράκκα της Συρίας».

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε στη συνέχεια της συνέντευξης του: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά γιατί έχουμε τους καλύτερους μαχητές στον κόσμο. Μπορούμε να κάνουμε πολλά εμείς οι ίδιοι. Πρέπει να ξεφορτωθούμε το Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Συρία».

Χώρισε επίσης τα μέτρα που πρέπει να δημιουργηθούν σε τρία και είπε: «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να διατηρούν στρατεύματα στο έδαφος για να ενισχύουν τις τοπικές δυνάμεις».

Ο κ. Carter αξίζει να επισημανθεί, πως μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου, θα έχει συναντηθεί με την ομάδα των υπουργών Άμυνας που τάσσονται κατά του ISIS και θα κάνει ότι μπορεί για να τους πείσει πως πρέπει να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους και να μπουν δραστικά στον αγώνα κατά των μαχητών του.

Τι άλλο πρόσθεσε στη συνέντευξη του;

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να τηρούν όλα όσα έχουν πει και θα επικεντρωθούν στο να παρέχουν βοήθεια σε χώρες που πρέπει να πατάξουν τους τζιχαντιστές» επισήμανε και έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας:

Ψάχνουμε για ευκαιρίες έτσι ώστε να κάνουμε περισσότερα και είμαι σίγουρος πως θα μας δοθούν άμεσα

photo:pbs.org

The post Σπόντες Carter για αποστολή χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ κατά του ISIS (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα