Ο Πούτιν δεν επιθυμεί την παραίτηση Άσαντ

15:53 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Διευκρινήσεις για τα όσα ακούγονται για παραίτηση Άσαντ θέλησε να δώσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος έσπευσε να βάλει σε τάξη όσα έχουν ειπωθεί για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου:

Ο κ. Πούτιν δε ζήτησε ποτέ από τον ομόλογό του της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ να παραιτηθεί

Οι διευκρινήσεις για την παραίτηση Άσαντ έρχονται λίγο μετά τις πληροφορίες που επισημαίνουν πως ο Αλ Μπασάρ Άσαντ δε θα δώσει το παρόν στις συζητήσεις που

θα γίνουν στη Γενεύη στις 25 Ιανουαρίου για το συριακό.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, ανακοίνωσε πως οι συνομιλίες που είναι προγραμματισμένες θα ξεκινήσουν κανονικά με τις δυτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τη προσπάθεια να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία.

Τις προηγούμενες ημέρες ο ΟΗΕ έλεγε πως θεωρεί πολύ πιθανό να αναβληθούν προσωρινά οι ειρηνευτικές συνομιλίες, καθώς δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα όλες οι δυνάμεις και είναι απίθανο να το έχουν κάνει μέχρι 25 Ιανουαρίου.

Αξίζει επίσης να τονιστεί πως την Πέμπτη, έσκασε σαν βόμβα η πληροφορία από την βρετανική Δικαιοσύνη που τονίζει, ότι η δολοφονία του πρώην αξιωματούχου των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, εγκρίθηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας.

The post Ο Πούτιν δεν επιθυμεί την παραίτηση Άσαντ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα