Lagarde: Δεν μπορεί να γίνει ειδική συμφωνία για την Ελλάδα

17:56 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να κάνει ειδική συμφωνία για την Ελλάδα εξέφρασε η Christine Lagarde σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters.

Η επικεφαλής του Ταμείου τόνισε παράλληλα ότι το χρέος της Ελλάδας είναι δυνατό να γίνει

βιώσιμο ακόμα και χωρίς να γίνει «κούρεμα» στα δάνεια των πιστωτών.

Η ίδια υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να υπάρχει συμφωνία για το πρόγραμμα για την χώρα μας, όμως, «δεν γίνεται να κάνεις συμβιβασμούς όσον αφορά τις αρχές του και να κλείσει μια ειδική συμφωνία για τη χώρα».

Μας έχει ζητηθεί να βοηθήσουμε, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε με όρους και προϋποθέσεις που είναι αμερόληπτες. Με άλλα λόγια δεν μπορούμε να κλείσουμε μια ειδική ευνοϊκή συμφωνία για μια συγκεκριμένη ώρα, επειδή είναι αυτή η χώρα

Η Christine Lagarde επέμεινε σ’ αυτή την άποψη προσθέτοντας πως θα πρέπει να εφαρμοστούν οι κανόνες οι οποίοι εφαρμόζονται σε κάθε χώρα.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε τις αρχές που εφαρμόζουμε σε όλες τις χώρες, γιατί δανείζουμε χρήματα της διεθνούς κοινότητας».

Σημειώνεται πως κυβερνητικά στελέχη εξαπέλυσαν την Κυριακή σφοδρή επίθεση εναντίον του Ταμείου, με τον Ε. Τσακαλώτο να καλεί το ΔΝΤ να σεβαστεί τις θυσίες των Ελλήνων εάν επιθυμεί να παραμείνει στο πρόγραμμα, ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε πως η Ευρώπη θα πρέπει ν’ αποφασίσει τη στάση του απέναντι στο Ταμείο.

Ο Πρωθυπουργός απ’ την πλευρά του έκανε λόγο για μειωμένη αξιοπιστία του ΔΝΤ λόγω των λανθασμένων προγνώσεών του.

Photo: REUTERS/Jonathan Ernst

The post Lagarde: Δεν μπορεί να γίνει ειδική συμφωνία για την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα