Πτώση στις αφίξεις των προσφύγων παρατηρεί η Frontex

16:35 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Πτώση στις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη τον Ιανουάριο διαμέσου των τριών κύριων μεταναστευτικών διαδρομών, παρατήρησε η Frontex. Ο οργανισμός σε σχετική του ανακοίνωση διαπιστώνει πτώση στις αφίξεις κατά τον πρώτο μήνα του 2017, την οποία μάλιστα αποδίδει στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την Frontex τον πρώτο μήνα του 2017 σημειώθηκαν 8.000 διελεύσεις των ευρωπαϊκών

συνόρων στις τρεις κύριες μεταναστευτικές διαδρομές.

Ο οργανισμός εστιάζει στον αριθμό των μεταναστών που έφτασαν στα ελληνικά νησιά τον Ιανουάριο εξηγώντας, πως ανέρχεται σε 1.760. Παράλληλα, τονίζει, πως σε σχέση με τον Δεκέμβρη διαπιστώνεται 18% πτώση των ροών.

Οι χώρες προέλευσης σημειώνεται, πως είναι κυρίως η Συρία, η Αλγερία και η Παλαιστίνη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τέταρτοι σε κατάταξη ήταν οι μετανάστες από το Κονγκό.

Σημειώνεται, πως στην Ιταλία έφτασαν διαμέσου θαλάσσης τον Ιανουάριο 4.400 μετανάστες, πτώση κατά 16% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και περίπου 46% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016. Μάλιστα, οι τρεις κύριες εθνικότητες ήταν από την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα και τη Νιγηρία και οι περισσότεροι ήρθαν από τη Λιβύη.

Την ίδια στιγμή, στα δυτικά Βαλκάνια ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων των συνόρων κυμάνθηκε σε παρόμοια επίπεδα με τους αριθμούς του Δεκεμβρίου, αλλά παράλληλα εμφανίστηκε κατά 97% μειωμένος σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016. Οι τρεις κύριες εθνικότητες ήταν Αφγανοί, Πακιστανοί και Σύροι.

The post Πτώση στις αφίξεις των προσφύγων παρατηρεί η Frontex appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα