20 παιδιά από τη Συρία και το Ιράκ ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία

16:22 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Τις φωνές τους με στόχο να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την ελευθερία ενώνουν 20 παιδιά προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ.

Τα παιδιά από τη Συρία και το Ιράκ θα ενώσουν τις φωνές τους με παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και άλλες διάφορες πόλεις και θα ανέβουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσ/νίκης.

Οι υποψήφιοι νέοι χορωδοί είναι ηλικίας 9 έως 16 ετών και διαμένουν με τις οικογένειές τους στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στα

Διαβατά από το Μάρτιο του 2016.

Η συναυλία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου στην κεντρική σκηνή του ΟΜΜΘ και σ΄αυτή θα περιέχονται σύγχρονης χορωδιακής μουσικής, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών.

Στη σχετική του ανακοίνωση του το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αναφέρει, πως θεματικός άξονας του εν λόγω φεστιβάλ είναι η ελευθερία.

Τη διοργάνωση αξίζει να σημειωθεί, πως θα τιμήσει με την ενεργό συμμετοχή της και τη χρυσή Barbara Hendricks, διάσημη Αφροαμερικανή σοπράνο και πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Η ντίβα της όπερας είχε επισκεφθεί το καλοκαίρι του 2016 το Κέντρο Υποδοχής Διαβατών και εκεί συνάντησε πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Θυμίζουμε, πως η πρώτη ακρόαση και επιλογή των παιδιών προσφύγων των οποίων θα συμμετάσχουν στη συναυλία της 9ης Απριλίου, έγινε στο Μέγαρο Μουσικής την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου υπό την ευθύνη της Μαρίας Μελιγκοπούλου, καλλιτεχνικής επιμελήτριας του 7ου Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών.

Info!

7ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών
Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης
Ημερομηνία: 9 Απριλίου 2017

The post 20 παιδιά από τη Συρία και το Ιράκ ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα