Σήμερα μαθαίνουμε να φτιάχνουμε λεμπλεμπί με στραγάλια και φιστίκια Αιγίνης – Ο παραδοσιακός χαλβάς της Τουρκίας

15:26 14/3/2022 - Πηγή: iPop

Παραδοσιακά, ο χαλβάς έχει μια πολύ σημαντική θέση ανάμεσα στα επιδόρπια στην κουλτούρα μας. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες χαλβά, που φτιάχνονται με σιμιγδάλι, απλό αλεύρι ή άμυλο. Αν και κάθε μία από αυτές τις ποικιλίες είναι πολύ νόστιμες, όλες έχουν μειονεκτήματα όσον αφορά την υγιεινή διατροφή. Ο χαλβάς δεν είναι πραγματικά καθόλου καλή επιλογή για όσους πρέπει να προσέχουν το βάρος τους ή για άτομα που έχουν ειδικούς διατροφικούς περιορισμούς λόγω ιατρικών παθήσεων, όπως οι διαβητικοί. Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω μια εντελώς διαφορετική συνταγή, γνωστή στην Τουρκία ως leblebi (λεμπλεμπί)

και ουσιαστικά είναι χαλβάς με στραγάλια. Είμαι σίγουρη πως θα τον λατρέψεις!

Το Leblebi, φτιαγμένο από ψητά στραγάλια, είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό στην Τουρκία. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά και μια μικρή μπουκίτσα μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη για αρκετή ώρα.

Παραδοσιακός χαλβάς με σιμιγδάλι απ’ τα χεράκια σου!

Χαλβάς με στραγάλια: Τα υλικά που θα χρειαστείς1 φλιτζάνι αλεύρι από στραγάλι ψημένο¼ φλιτζάνι λάδι φουντουκιού¼ φλιτζάνι σιρόπι χουρμά ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό της επιλογής σου1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι1 φλιτζάνι γάλα, σε θερμοκρασία δωματίουΚανέλα και ζάχαρη ζαχαροπλαστικής για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα σόγιας ή αμυγδάλου για να κάνεις το συγκεκριμένο γλυκό κατάλληλο για vegans.

Χαλβάς με ταχίνι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Για να φτιάξεις το αλεύρι από στραγάλι, απλά τοποθετείς τα στραγάλια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη. Υπολόγιζε ότι τα στραγάλια που πρέπει να προμηθευτείς πρέπει να σου δίνουν 1 φλιτζάνι αλεύρι.Τοποθέτησε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το λάδι φουντουκιού. Περίμενε λίγα λεπτά να ζεσταθεί το λάδι και μετά πρόσθεσε το καβουρδισμένο αλεύρι από στραγάλια και το κουκουνάρι. Μαγείρεψε για τρία έως πέντε λεπτά, φροντίζοντας να ανακατεύεις συνεχώς το μείγμα κατά προτίμηση με μια ξύλινη κουτάλα.Ρίξε το γάλα και το σιρόπι χουρμά (ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό χρησιμοποιείς) σε ένα μπολ και ανακάτεψε. Έπειτα ρίξε το μείγμα στην κατσαρόλα. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί όλο το γάλα και ο χαλβάς να αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας.Κατέβασε τη φωτιά και άφησε τον χαλβά να κρυώσει λίγο. Πλάσε με τα χέρια σου ή τοποθέτησε το μείγμα σε φόρμες της αρεσκείας σου. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανέλα, λίγη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης για να τον διακοσμήσεις και να προσθέσεις επιπλέον γεύση.Έπειτα βάλε τον στο ψυγείο και είναι έτοιμος για απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σήμερα μαθαίνουμε να φτιάχνουμε λεμπλεμπί με στραγάλια και φιστίκια Αιγίνης – Ο παραδοσιακός χαλβάς της Τουρκίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σήμερα, Αιγίνης –, Τουρκίας,simera, aiginis –, tourkias