Πόλεμος στην Ουκρανία: 19η ημέρα και οι Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικία στο Κίεβο – Νεκροί και τραυματίες έχουν καταγραφεί

11:40 14/3/2022 - Πηγή: iPop

Ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία για 19η ημέρα και οι μάχες με τις επιθέσεις συνεχίζονται, ενώ παράλληλα γίνονται ακόμα πιο βίαιες. Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στις περιοχές που έχουν καταλάβει, ενώ αναμένεται νέος γύρος διαπραγματεύσεων. Οι Ουκρανοί πολίτες, είτε επιλέγουν να μάθουν να χειρίζονται τα όπλα ώστε να βοηθήσουν την πατρίδα τους, είτε αναγκάζονται να γνωρίσουν την προσφυγιά αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Δυόμισι εβδομάδες αφότου η Ρωσία

εισέβαλε στην Ουκρανία, τα ρωσικά στρατεύματα ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ουκρανικού στρατού.

«Ο εχθρός συγκεντρώνει σχηματισμούς και μετακινεί στρατηγικά αποθέματα στα σύνορά μας», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο εκτιμώντας πως πρέπει να αναμένονται νέες επιθέσεις στη Χαρκίβ, στη Σούμι και στο Μπρόβαρι, προάστιο του Κιέβου.

Τι έκανες στον πόλεμο μαμά; -Έδειχνα την αλήθεια στον κόσμο

Εν μέσω πολέμου, οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται, ενώ ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 14/3, μέσω τηλεδιάσκεψης και θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Κιέβου (και Ελλάδας).

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικία στο Κίεβο – Οι τελευταίες εξελίξεις

Σύμφωνα με με την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης, 9όροφη πολυκατοικία σε συνοικία του Κιέβου τυλίχθηκε στις φλόγες ύστερα από ρωσική επίθεση. Το χτύπημα σημειώθηκε στις 5 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας πηγής δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον βομβαρδισμό, άλλα τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 9 δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες.

Apartment block in Kyiv on fire after shelling.

Firefighters are putting out fire in the 9-story apartment block on 20 Bohatyrska St. in the Obolon neighborhood, according to the State Emergency Service.

The building was hit at around 5 a.m.

Video: State Emergency Service pic.twitter.com/uOe9AeGU7J

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 14, 2022

Το βρετανικό Υπ. Άμυνας αναφέρει ότι η Ρωσία έχει προχωρήσει σε αποκλεισμό των ουκρανικών ακτών στη Μαύρη Θάλασσα, αποκόπτοντας ουσιαστικά την Ουκρανία από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 13 March 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/cz8Q0vnsA5

#StandWithUkraine pic.twitter.com/o28zuSsk3K

— Ministry of Defence (@DefenceHQ) March 13, 2022

Ουκρανικά ειδησεογραφικά μέσα αναφέρουν ότι ένας πύργος τηλεόρασης κοντά στο Ρίβνε, δυτικά του Κιέβου, καταστράφηκε μετά από ρωσική αεροπορική επιδρομή, ενώ πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες δεν υπάρχουν ακόμα. Παράλληλα, νέα επίθεση σημειώθηκε στο εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο. Ένας βομβαρδισμός κατάφερε να το τυλίξει στις φλόγες.

Η συγκινητική στιγμή που ένα μικρό κοριτσάκι σε καταφύγιο στο Κίεβο τραγουδάει το “Let it go” και καταχειροκροτείται

The Antonov aviation industry plant in #Kyiv is on fire. pic.twitter.com/Wtc02RLLJb

— NEXTA (@nexta_tv) March 14, 2022

Όσον αφορά τις επιθέσεις στην Μαριούπολη, συνεχίζονται με την περιοχή να βρίσκεται για δεύτερη εβδομάδα υπό πολιορκία κι ενώ η Ρωσία ισχυρίζεται πως δεν στοχοποιεί αμάχους, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο προεδρικός σύμβουλος Ολέκσι Αρέστοβιτς, ανέφερε ότι περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι της Μαριούπολης, έχουν σκοτωθεί.

Σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υγείας Βίκτορ Λιάσκο, από την έναρξη του πολέμου μέχρι σήμερα, έχουν καταστραφεί συνολικά επτά νοσοκομεία, ενώ άλλες εκατό και πλέον εγκαταστάσεις υγείας υπέστησαν ζημιές εξαιτίας του πολέμου.

Στις τάξεις του υγειονομικού προσωπικού, ο απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους έξι νεκρούς και τους 12 τραυματίες, πάντα σύμφωνα με τον υπουργό.

Παράλληλα ο αριθμός των προσφύγων συνεχίζει να αυξάνεται, με τον αριθμό να ανέρχεται στα 2.5 εκατομμύρια. Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι, έκανε λόγο για «την ταχύτερα αναπτυσσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Νέα έκκληση Ζελένσκι: Ζητάει εκ νέου επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε μία νέα έκκληση στο NATO, ώστε να προχωρήσει στην επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύει να δει «ρωσικές ρουκέτες» να πέφτουν στο έδαφος των κρατών-μελών του.

«Αν δεν αποκλείσετε τον εναέριο χώρο μας, θα είναι απλά ζήτημα χρόνου, οι ρωσικές ρουκέτες θα πέσουν στο δικό σας έδαφος, στο έδαφος του NATO, στα σπίτια πολιτών (κρατών-μελών) του NATO», υποστήριξε ο ουκρανός πρόεδρος.

Πολεμικά «Παιχνίδια»: Πώς τα νοσηλευόμενα παιδιά της Ουκρανίας παλεύουν για επιβίωση ενώ έξω ηχούν σειρήνες

Εκφράστηκε μία ημέρα μετά τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σε ουκρανική βάση εκπαίδευσης περίπου είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, κράτος-μέλος του NATO και της ΕΕ, κοντά στην ουκρανική πόλη Λβιβ. Ο βομβαρδισμός είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άνθρωποι, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 134.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πόλεμος στην Ουκρανία: 19η ημέρα και οι Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικία στο Κίεβο – Νεκροί και τραυματίες έχουν καταγραφεί εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ουκρανία, 19η, Ρώσοι, Κίεβο – Νεκροί,polemos, oukrania, 19i, rosoi, kievo – nekroi