Σφοδρή επίθεση Γεννηματά στην Κυβέρνηση- Τι είπε για Παπανδρέου- Θεοδωράκη;

08:08 22/3/2016 - Πηγή: iPop

Έντονη ήταν η κριτική που άσκησε η Φώφη Γεννηματά στην Κυβέρνηση σε συνέντευξή της το βράδυ της Δευτέρας, ενώ όσον αφορά την συγκρότηση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς τόνισε πως ο Γιώργος Παπανδρέου αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον «Ενικό» και το Νίκο Χατζηνικολάου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα

και την Κυβέρνηση εν γένει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα τα συμφέροντα της Γερμανίας και της Γαλλίας, ενώ αναφέρθηκε και στην καλή σχέση Τσίπρα- Μέρκελ.

Η επίθεση στην Κυβέρνηση συνεχίστηκε, με την Φώφη Γεννηματά να τονίζει πως: «Και με το ασφαλιστικό και με το φορολογικό και με το αγροτικό οδηγεί σε μια εξόντωση τους πολίτες. Η Κυβέρνηση στοχοποιεί οτιδήποτε παραγωγικό. Η ανάπτυξη είναι εχθρός της».

Η ίδια μίλησε για την εποχή που το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να εφαρμόσει τα Μνημόνια και συνέκρινε την τότε κατάσταση της χώρας, με την κατάσταση στην οποία την παρέλαβε ο Α. Τσίπρας.

Όταν αναγκάστηκε το ΠΑΣΟΚ στο πρώτο μνημόνιο να εφαρμόσει σκληρά και άδικα μέτρα είχε να διαχειριστή ένα τεράστιο έλλειμμα. Ο κ. Τσίπρας πήρε την χώρα με πλεόνασμα και οδήγησε την χώρα πάλι στην ανάγκη να λάβει τέτοια μέτρα. Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ταξικό εμφύλιο αν και η ίδια θεωρεί πως παίρνει τα μέτρα με ταξικά κριτήρια

Αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ ψήφισε θετικά στο Μνημόνιο το Καλοκαίρι;

«Το καλοκαίρι στηρίξαμε την Ελλάδα και όχι την Λυβέρνηση. Ο κίνδυνος να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη ήταν υπαρκτός. Του είπαμε του Πρωθυπουργού να φτιάξει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε τους σκληρούς όρους που έθεταν οι εταίροι και εκείνος προτίμησε να πάει σε εκλογές γιατί προτίμησε να εμφανιστεί ως κομματάρχης», εξήγησε η κ. Γεννηματά.

Δηλητηρίαζε το ξεκίνημα μιας εθνικής προσπάθειας, είπε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενη στον Έλληνα Πρωθυπουργό. «Τη στήριξη που είχε ο κ. Τσίπρας δεν την είχε καμία άλλη Λυβέρνηση. Βγήκαν στους δρόμους της πλατείες. Έλεγαν στον κόσμο ότι υπήρχε άλλος δρόμος. Δηλητηρίαζε το ξεκίνημα μιας εθνικής προσπάθειας. Οι τράπεζες δεν έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν κυνηγήθηκαν οι επενδύσεις. Δεν εμφανιζόταν η χώρα σαν ξέφραγο αμπέλι. Δεν αποτελεί προέκταση αυτό που συμβαίνει σήμερα, αυτά που γινόντουσαν πριν. Τότε βλέπαμε τη βρύση αλλά τελικά νερό δεν ήπιαμε».

Για την συγκρότηση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς

Η Φώφη Γεννηματά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην πρωτοβουλία της για συγκρότηση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και την επιστολή που απέστειλε στους κ.κ. Παπανδρέου και Θεοδωράκη.

Για τον Γ. Παπανδρέου είπε πως αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία και ότι η πρόσκληση δεν αφορά το να ξαναγίνει μέλος του ΠΑΣΟΚ, «αλλά να συμπορευτεί για την δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Δεν έστειλε όμως επιστολή στο Βασίλη Λεβέντη. «Δεν έστειλα επιστολή στον κ. Λεβέντη, γιατί η στάση του είναι αντιφατική αυτό το διάστημα. Έχει πει πράγματα κατώτερα των περιστάσεων. Ακόμα και εδώ σε αυτή την εκπομπή ήρθε και είπε υποτιμητικά και απαξιωτικά λόγια για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών».

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη, σχολίασε ότι υπάρχει καλή επικοινωνία. «Η κοινωνία θα επιλέξει ποιος θα είναι επικεφαλής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Σφοδρή επίθεση Γεννηματά στην Κυβέρνηση- Τι είπε για Παπανδρέου- Θεοδωράκη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα