«Σύροι πρόσφυγες. Από φυλακή σε φυλακή»- Η ζωγραφιά ενός προσφυγόπουλου που θα σας ραγίσει την καρδιά

23:21 21/3/2016 - Πηγή: iPop

«Σύροι πρόσφυγες. Από φυλακή σε φυλακή», είναι ο τίτλος που επέλεξε ένα προσφυγόπουλο για την ζωγραφιά του, κατά την οποία αποτυπώνει το ταξίδι από τη Συρία μέχρι τη Γερμανία.

Η ζωγραφιά ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη UNICEF.

Heartbreaking.This is a Syrian refugee boy’s drawing. #childrenofsyria @UNICEFHrvatska pic.twitter.com/ZYzmj0cvGq

UNICEF

(@UNICEF) March 15, 2016

H ζωγραφιά του μικρού παιδιού από τη Συρία ξεκινά από τον πόλεμο στην χώρα του, ενώ στην συνέχεια ακολουθεί την διαδρομή και το πέρασμα από διάφορες χώρες μέχρι να καταλήξει τελικά στην Γερμανία.

Τα τελευταία στοιχεία από τη UNICEF διαπιστώνουν πως 1 στα 3 παιδιά στη Συρία έχουν γεννηθεί μέσα στον πόλεμο, τη βία, τον εκτοπισμό και το φόβο. Ο αριθμός τελικά διαμορφώνεται σε 306.000 παιδιά, τα οποία γεννήθηκαν στη Συρία ως πρόσφυγες από το 2011.

Η UNICEF εκτιμά πως 8,4 εκατομμύρια παιδιά από την Συρία πλήττονται από την σύρραξη στην χώρα τους, είτε βρίσκονται εντός των συνόρων της, είτε εκτός.

Τι ακριβώς συμβαίνει στη Συρία και από πού προσπαθούν να διαφύγουν τόσες χιλιάδες πρόσφυγες; Διαβάστε το ρεπορτάζ του iPop.gr για τον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι τα παιδιά των προσφύγων, είναι παιδιά. Βιώνουν τον πόλεμο, αλλά ξέρουν να ελπίζουν και να χαμογελούν.

The post «Σύροι πρόσφυγες. Από φυλακή σε φυλακή»- Η ζωγραφιά ενός προσφυγόπουλου που θα σας ραγίσει την καρδιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα