Ασφυκτική η κατάσταση στον Πειραιά- Πάνω από 5.000 πρόσφυγες

07:49 22/3/2016 - Πηγή: iPop

Παρά τις καθημερινές μεταφορές ατόμων με πούλμαν σε χώρους φιλοξενίας, ο Πειραιά ασφυκτιά για ακόμα μια φορά, έχοντας σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση 5.000 άτομα στους χώρους του λιμανιού.

Το πρωί έφθασε το Blue Star 1 με 131 άτομα, ενώ το βράδυ κατέπλευσε η Νήσος Μύκονος στο οποίο βρίσκονταν 140 πρόσφυγες από Μυτιλήνη

και 357 από Σάμο.

Η Αθήνα ζητά την παρέμβαση της Κομισιόν

Έκκληση προς την Κομισιόν φέρεται πως έκανε η ελληνική πλευρά προκειμένου να παρέμβει στην Άγκυρα για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές, παρά την έναρξη της εφαρμογής της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Συγκεκριμένα, τηλεδιάσκεψη είχαν την Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για το προσφυγικό με τον γ.γ. του υπουργείου Άμυνας, κ. Τριανταφύλλη, κατά την οποία ο δεύτερος φέρεται να ζήτησε από τον πρώτο την παρέμβαση της Επιτροπής για να περιοριστούν ικανοποιητικά τα προσφυγικά κύματα προς την χώρα μας.

Στην Ελλάδα οι Τούρκοι παρατηρητές για την εποπτεία της εφαρμογής της συμφωνίας για το προσφυγικό

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ξεκίνησε ήδη η διαδικασία ανταλλαγής συνδέσμων-παρατηρητών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με αποστολή την εποπτεία της εφαρμογής των προβλεπομένων στη συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας -Τουρκίας για το προσφυγικό, ως προς τις επανεισδοχές.

Εντολή για προκαταρκτική έρευνα για τα φυλλάδια της Ειδομένης

Εντολή έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τα φυλλάδια της Ειδομένης.

Η εντολή για έρευνα δόθηκε με σκοπό να εντοπιστούν τα άτομα που είναι υπεύθυνα για τα φυλλάδια που μοιράστηκαν στην Ειδομένη και προκάλεσαν την μαζική «έξοδο» των προσφύγων προς την ΠΓΔΜ.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Ασφυκτική η κατάσταση στον Πειραιά- Πάνω από 5.000 πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα