Σε ελεύθερη πτώση για άλλη μια μέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών

18:04 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την τιμή του να διαμορφώνεται σε οριακά χαμηλά επίπεδα στις 450,83 μονάδες.

Σε ακόμα πιο χαμηλά επίπεδα από το χτεσινό mini κραχ που σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος διαμορφώθηκε τελικά στις 454,92 μονάδες, συνεχίζοντας την ελεύθερη πτώση του. O Γενικός Δείκτης τελικά στο κλείσιμό του κατέγραψε πτώση 2,89%.

Ενδοσυνεδριακά,

η υψηλότερη τιμή ήταν 466,91 μονάδες, δηλαδή +0,58% και η κατώτερη 439,09 μονάδες, δηλαδή -5,42%.

Υπενθυμίζουμε, πως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε σημαντικές απώλειες στις τραπεζικές μετοχές, ενώ την ίδια στιγμή σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δραματική ήταν η πτώση όλων των μετοχών με ιδιαιτέρως ισχυρές ρευστοποιήσεις.

Σημειώνεται πως σήμερα, οι απώλειες δεν περιορίστηκαν μόνο στις τραπεζικές μετοχές, αλλά εξαπλώθηκαν και στις μετοχές των ΟΠΑΠ 12,54%, ΟΤΕ 9%, ΕΥΔΑΠ 8,61%, και της ΔΕΗ 6,4%.

Η απώλειες των τραπεζικών μετοχών συνεχίστηκαν για ακόμα μια μέρα με την Eurobank να χάνει 18% στα 0,318 ευρώ, την Εθνική 16% στα 0,121, την Πειραιώς 10% στα 0,089 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι βίαιες κινήσεις που σημειώνονται στο Χρηματιστήριο τις τελευταίες ημέρες, συνδέονται από πολλούς με τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί με πολλές κατηγορίες πολιτών στην Ελλάδα (ασφαλιστικό, αγροτικό), ενώ και οι λεγόμενες καλές μετοχές κινούνται και αυτές σε πτωτική πορεία εκτός κι αν υπάρξει μια θετική εξέλιξη με τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές .

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Σε ελεύθερη πτώση για άλλη μια μέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα