Σε απόσταση αναπνοής το εμβόλιο για τον κορονοϊό | Σε ποια χώρα εγκρίθηκε;

14:24 11/8/2020 - Πηγή: iPop

Πολύ κοντά στην εύρεση του «όπλου» για την καταπολέμηση του κορονοϊου, βρίσκεται η ανθρωπότητα! Το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι προ των πυλών, έχοντας πάρει ήδη την πρώτη έγκριση.

Ιστορικά γεγονότα, πρόκειται να ζήσουμε τις προσεχείς ημέρες, καθώς τα αισιόδοξα μηνύματα από τη Ρωσία είναι αυτά που μας κάνουν και χαμογελάμε.

Όπως, ανακοίνωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, σήμερα, Τρίτη 11 Αυγούσου, το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό. Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος μας έκανε γνωστό το άτομο στο

οποίο έγινε το εμβόλιο, το οποίο ήταν η κόρη του.

Βέβαια, τόνισε πως μικρή του κόρη, μετά τη χορήγηση του εμβολίου ανέβασε πυρετό, ο οποίος είναι περαστικός. «Μία από τις κόρες μου έκανε το εμβόλιο. Μπορεί να πει κάποιος ότι συμμετείχε στο πείραμα. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό είχε 38 βαθμους πυρετό. Την επόμενη 37 και αυτό ήταν όλο», δήλωσε.

Που εφευρέθηκε το εμβόλιο και πότε θα βγει στην αγορά

Να υπενθυμίσουμε πως το συγκεκριμένο εμβόλιο, αποτελεί προσπάθεια δύο μηνών από το Ισντιτούτο της Γκαμαλέγια στη Μόσχα. Σύμφωνα με το  ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων, RT, το εμβόλιο για τον κορονοϊό πήρε την έγκριση από υπουργείο Υγείας και πρόκειται για μία γιγάντια ασπίδα για το κόσμο.

Το σημερινό γεγονός, αποτελεί μια χρυσή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία και δείχνει τη αποφασιστικότητα που υπάρχει σε εποχές τεράστιων κινδύνων. Από την πλευρά της Ρωσίας, αναμφίβολα, επικρατεί ενθουσιασμός για την επίδειξη ελιγμών σε τόσο σοβαρά ζητήματα, ωστόσο υπάρχουν φοβίες μέχρι να τελεσφορήσουν όλες οι δοκιμές του εμβολίου.

Το εμβόλιο, πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά από 1η Ιανουαρίου του 2021! Ας ελπίσουμε μέχρι τότε να έχει περιοριστεί στο έπακρο ο ιός.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα τα νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού:

Αλλαγές στα ωράρια της εστίασης | Σε ποιες περιοχές θα ισχύσουν;

Photo: Pexels

Το άρθρο Σε απόσταση αναπνοής το εμβόλιο για τον κορονοϊό | Σε ποια χώρα εγκρίθηκε; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα