Οι 4 τρόποι που θα ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη

13:25 11/8/2020 - Πηγή: iPop

Δύσκολο πράγμα η αυτοπεποίθηση! Είναι που πολλές φορές το άγχος και απαισιοδοξία «σκεπάζουν» τα θετικά συναισθήματα και την εξαφανίζουν. Σίγουρα, όμως είναι κάτι που θες να διορθώσεις. Εμείς θα σου μάθουμε ποιοι είναι η τρόποι για αύξηση της αυτοπεποίθησης!

Κανείς δεν είναι τέρας αυτοπεποίθησης! Συνήθως εκεί που πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση, δια μαγείας, την… «ψάχνουμε». Θέλει τακτική, διάθεση, αλλά και να γνωρίζεις καλά το εαυτό σου. Να έχεις μάθει πότε μπορείς και πότε δεν μπορείς. Δεν είναι κακό να βλέπεις και τις αρνητικές

πτυχές του χαρακτήρα σου, αντιθέτως είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι αποκτάς αυτοπεποίθηση.

Η αυτοπεποίθηση έχει να κάνει με εσένα και όχι με τους γύρω. Αν δεν βρεις εσύ το κουράγιο ή τη δύναμη να κάνεις κάτι, πίστεψε με, δεν θα έρθει κανείς να σε πάρει από το χεράκι για να το κάνετε μαζί. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε ομαδικά θέματα, αλλά σε προσωπικά όπως είναι, για παράδειγμα, μια απόφαση για τη δουλειά.

Ας μην μακρηγορώ! Πάμε να φτιάξουμε την αυτοπεποίθηση με πολύ απλούς τρόπους.

Οι τρόποι για αύξηση της αυτοπεποίθησης:

Αυτοκριτική

Το αναφέραμε και παραπάνω! Αν θες να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις να μαθαίνεις το «εγώ» σου. Δες τις θετικές σου και τις  αρνητικές σου πλευρές, μείνει στις θετικές και προσπάθησε να διορθώσεις τις αρνητικές. Γίνε λίγο «κακός» με τον εαυτό και μην κρύβεις τα «κουκουλώνεις» τα μειονεκτήματά σου. Μόλις μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτή την κατάσταση και να κάνεις σωστή αυτοκριτική σε σένα θα ξεκινήσεις να φτιάχνεις την αυτοπεποίθησή σου.

Προσοχή στη «γλώσσα» του σώματος

Δεν είναι αμελητέο, αλλά πολύ σοβαρό! Αν θες να λες πως έχεις αυτοπεποίθηση, πρέπει να το δείχνεις κιόλας. Πρόσεξε τη στάση του σώματος σου, γιατί υποδηλώνει πολλά. Προσπάθησε να δείχνεις στους γύρω σου ότι είσαι δυναμικός χαρακτήρας και ξέρεις τι κάνεις. Είναι δύσκολο, ωστόσο αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσεις.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Μην ξυπνήσεις μια μέρα και πεις «θέλω να πάω στο φεγγάρι». Αυτό δεν σε κάνει άτομο με αυτοπεποίθηση, αλλά ονειροπόλο. Βάλε στόχους απλούς καθημερινούς. Στη δουλειά, στο σώμα σου, στις σχέσεις σου! Κάθε φορά που θα επιτυγχάνεις το στόχο σου, η χαρά που θα παίρνεις θα είναι αυτή που θα σε ανεβάζει ψυχικά και θα σου δίνει τεράστιο boost στην αυτοπεποίθησή σου.

Μάθε να μιλάς στον εαυτό σου

Ακούγεται γελοίο, αλλά οι τρόποι για αύξηση της αυτοπεποίθησης στηρίζονται σε αυτό. Προφανώς δεν εννοώ να παραμιλάς, αλλά να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου. Έκανες κάτι καλό… Πες ένα «μπράβο» σε σένα! Είσαι ο πρώτος και ο τελευταίος άνθρωπος που θα κρίνεις τον εαυτό σου, θα τον αλλάξεις, θα τον τσαλακώσεις, όμως, πέρα από αυτά πρέπει να μάθεις και να τον ενθαρρύνεις. Μέσα από την ενθάρρυνση πηγάζει η αισιοδοξία και μέσα από την αισιοδοξία τα θετικά συναισθήματα. Τα θετικά συναισθήματα είναι αυτά που θα σου ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Μάθε ακόμα:

Πώς να boostάρεις την αυτοπεποίθηση οποιουδήποτε μέσα σε 5 λεπτά

Photo: Pixabay.com

Το άρθρο Οι 4 τρόποι που θα ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα