Τα «σπασμένα» ρεκόρ κρουσμάτων φέρνουν νέα μέτρα για τον κορονοϊό | Τα νέα κρούσματα

19:10 10/8/2020 - Πηγή: iPop

Τις τελευταίες μέρες ο κίνδυνος έχει κρούσει τον κώδωνα πολύ δυνατά. Τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν ξεπεράσει τα 1000 σε λίγες ημέρες και η κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα για τον κορονοϊό. Σήμερα, 10 Αυγούστου, τα κρούσματα ανέρχονται στα 126!

Η ανεξέλεγκτη έξαρση του ιού, για δεύτερη φορά, στη χώρα μας δεν άφησε αδιάφορους του κυβερνώντες της χώρας. Έπειτα από τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, την Πολιτική Προστασία για την ανασκόπηση των τελευταίων δεδομένων

για την επιδημία η απόφαση να παρθούν νέα μέτρα για τον κορονοϊό ήταν μονόδρομος.

Η λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού αφορούν τους χώρους εστίασης σε συγκεκριμένα, για την ώρα, μέρη της χώρας. Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις με όρθιους ανθρώπους, ενώ τα ωράρια των εστιατορίων και μπαρ θα διαμορφωθούν άμεσα. Μάλιστα, τα παραπάνω μέτρα για τη μείωση των κρουσμάτων δεν άφησαν ανεπηρέαστη τη ΔΕΘ, η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί!

Αναλυτικότερα τα νέα μέτρα για το κορονοϊό, όπως τα ανακοίνωσε η κυβέρνηση:Η 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί όμως στη Θεσσαλονίκη και θα πραγματοποιήσει ομιλία.Από τις 17/08, για είσοδο στην Ελλάδα, καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει 72 ώρες πριν.Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενουςΑπό τις 16/08, μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Θα επιτρέπεται η είσοδος 750 ατόμων την ημέρα.Αναστέλλεται κάθε δημόσια εκδήλωση με όρθιους, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεωνΗ κυβέρνηση προχωρά σε περιορισμό ωραρίου σε μπαρ και εστιατόρια. Αποφασίστηκε από τις 11/08 μέχρι 23/08 ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ-Εστιατόρια) θα μένουν κλειστά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις Περιφέρειες: Κρήτης, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και στους δήμους Ρόδου, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Κω, Βόλου, Κατερίνης.Η σχετική  έκθεση του ΕΟΔΥ για τα σημερινά δεδομένα:

Σήμερα, Δευτέρα 10 Αυγούστου, ανακοινώνουμε 126 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5749, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1473 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2795 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 6 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 58.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 213 θανάτους συνολικά στη χώρα. 70 (32.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάσε ακόμα:

Μήπως φοράς λάθος… μάσκα; Ποια σε προστατεύει πραγματικά;

Photo: Pexels

Το άρθρο Τα «σπασμένα» ρεκόρ κρουσμάτων φέρνουν νέα μέτρα για τον κορονοϊό | Τα νέα κρούσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα