Ψυχοθεραπεία με 5€

12:30 26/3/2014 - Πηγή: iPop

Όλοι έχουμε ανάγκη από μερικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας. Λίγοι έχουμε όμως την οικονομική δυνατότητα πλέον να στηρίξουμε και την ψυχοθεραπεία μαζί με όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις. Πλέον όμως οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έχουν αυτή τη δυνατότητα!

Το Τμήμα Ψυχολογίας του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του University of Sheffield με χαρά ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την έναρξη λειτουργίας του Ανοικτού Κέντρου Συμβουλευτικής. Τι είναι

όμως αυτό και τι κάνει; Το Ανοικτό Κέντρο Συμβουλευτικής είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο που χρειάζεται να εξετάσει προσωπικά θέματα που τον απασχολούν, να τροποποιήσει ανεπιθύμητες συμπεριφορές, να αλλάξει κάποιον μη εξυπηρετικό τρόπο σκέψης ή ακόμη και να εξετάσει το όποιο ζήτημα επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητά του. Να κάνει δηλαδή κανονικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας (χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός στον αριθμό των συνεδριών), καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό των 5€ ανά συνεδρία.

Και μην φανταστείτε ότι όλο αυτό επειδή γίνεται με μόνο 5€ γίνεται ερασιτεχνικά! Το Ανοικτό Κέντρο Συμβουλευτικής είναι εφοδιασμένο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (οπτικοακουστικές – ηχητικές εγκαταστάσεις) καθώς επίσης ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος δημιουργώντας ένα οικείο, χαλαρωτικό και φιλικό περιβάλλον, καθιστώντας έτσι δυνατή την παροχή της καλύτερης δυνατής συμβουλευτικής και εποπτείας.

Το κέντρο λειτουργεί με βάση τα επαγγελματικά πρότυπα των αντίστοιχων εταιριών των επαγγελμάτων υγείας από τους φοιτητές του MA in Counselling Psychology with Practicum (Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία με Πρακτική άσκηση) που έχουν ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία την θεωρητική και εμπειρική τους εκπαίδευση στην Συμβουλευτική Ψυχολογία. Η εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών είναι εστιασμένη στη σύνθεση βασικών τεχνικών από τις κυριότερες θεωρητικές προσεγγίσεις (π.χ. ψυχαναλυτική, γνωστική συμπεριφορική και υπαρξιακή) με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες του πελάτη αντί της εφαρμογής μιας μοναδικής θεραπευτικής προσέγγισης για κάθε πελάτη και κάθε ζήτημα, που θα ήταν πολύ χρονοβόρο, αρκετά δαπανηρό και μη αποτελεσματικό, κυρίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπου η διάρκεια και το κόστος της θεραπείας γίνονται ακόμη πιο κρίσιμοι παράγοντες.

Info!

Τηλέφωνο: 2310 224521

Κτήριο «Στρατηγάκης» Προξένου Κορομηλά 24, 5ος όροφος

The post Ψυχοθεραπεία με 5€ appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα