Προσοχή! Δώσε σημασία στα σημάδια που στέλνουν τα μάτια σου για την υγεία σου

09:37 19/4/2017 - Πηγή: iPop

Τις περισσότερες φορές που μας ενοχλούν τα μάτια μας, χρειαζόμαστε λίγο καλό ύπνο και ξεκούραση και αμέσως μετά νιώθουμε πολύ καλά!

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές φορές που τα μάτια μας μας στέλνουν προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας. Αυτά τα σημάδια δεν πρέπει να τα αγνοείς!

Λευκές κηλίδες στον κερατοειδή του ματιού

Τέτοιες κηλίδες εμφανίζουν πολύ συχνά όσοι φορούν φακούς επαφής. Οι κηλίδες ίσως είναι δείγμα μόλυνσης του κερατοειδούς. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επίσκεψη στον οφθαλμίατρο καθώς οι μικροτραυματισμοί μπορούν να οδηγήσουν σε έλκος κερατοειδούς.

Κόκκινα
μάτια

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί τα μάτια να είναι κόκκινα ποικίλλουν: Μεγάλη έκθεση στον ήλιο, έλλειψη ύπνου ή παρατεταμένη εργασία. Ωστόσο, εάν τα μάτια σου κοκκινίζουν χωρίς προφανή λόγο, υπάρχουν πιθανότητες να έχεις αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση (γλαύκωμα), υψηλή ενδοκρανιακή πίεση ή διαβήτη.

Λευκός κύκλος γύρω από την ίριδα

Το εν λόγω σημάδια είναι συνήθως ένα δείγμα γήρανσης. Ωστόσο, εάν δεν είσαι σε μεγάλη ηλικία, τότε ο λευκός κύκλος μπορεί να σημαίνει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, κάτι το οποίο είναι δείγμα αυξημένου κινδύνου καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Στίγματα στην όραση

Όλοι μας βλέπουμε διάφορα στίγματα, τα οποία είναι πιο έντονα σε ουδέτερα backgrounds, όπως είναι ένας λευκός τοίχος ή ο ουρανός. Ωστόσο, εάν βλέπεις συχνά τέτοια στίγματα, ενδεχομένως να έχεις ρωγμή ή αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Κίτρινο κοντά στην ίριδα

Ένα κίτρινο σημάδι κοντά στην ίριδα λέγεται «pinguecula» και αποτελεί σημάδια γήρανσης. Η νόσος, ωστόσο, εξελίσσεται ακόμα πιο γρήγορα εάν εκτίθεσαι πολύ στον ήλιο, τον αέρα, την σκόνη και τον καπνό.

Μαύρη κουκκίδα

Μια μαύρη κουκκίδα, που έχει στο φόντο της χρωματιστές γραμμές που τρεμοπαίζουν είναι σημάδι κακής εγκεφαλικής κυκλοφορίας. Σε γενικές γραμμές, οι τελείες δείχνουν την αδιαφάνεια (καταστροφή) του υαλοειδούς. Ο πιο συχνός λόγος είναι η γήρανση, ωστόσο, εάν είσαι νεότερος ενδεχομένως να συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως ο διαβήτης και αγγειακές διαταραχές.

The post Προσοχή! Δώσε σημασία στα σημάδια που στέλνουν τα μάτια σου για την υγεία σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα