Erdogan: Οι αλλαγές στο Σύνταγμα δεν με καθιστούν δικτάτορα

20:30 18/4/2017 - Πηγή: iPop

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το δημοψήφισμα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «οι αλλαγές στο Σύνταγμα δεν με καθιστούν δικτάτορα».

«Εδώ έχουμε δημοκρατία. Η δημοκρατία παίρνει τη δύναμή της από τον λαό. Ήταν αυτό που λέμε «εθνική βούληση»», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που ουσιαστικά ενδυναμώνουν τον ρόλο του Τούρκου Προέδρου.

Ο

Erdogan σχολίασε πως πρόκειται για αλλαγές που ενισχύουν τη δημοκρατία στην Τουρκία και σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστούν δικτάτορα, όπως τον κατηγορούν -κυρίως- οι Ευρωπαίοι και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, λίγες ώρες μετά την οριακή -έστω- νίκη του στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Είμαι θνητός, πραγματικά. Μπορώ να πεθάνω ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο Τούρκος ηγέτης, οι εξουσίες του οποίου βγήκαν ενισχυμένες, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε, λέγοντας πως δεν τον καθιστούν δικτάτορα. «Το σύστημα άλλαξε και αποτελεί μία ιστορική μεταμόρφωση της δημοκρατίας στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά. «Όπου υπάρχει δικτατορία, δεν υπάρχει προεδρικό σύστημα», πρόσθεσε.

Εδώ έχουμε δημοκρατία. Η δημοκρατία παίρνει τη δύναμή της από τον λαό. Ήταν αυτό που λέμε «εθνική βούληση»

Να θυμίσουμε πως ο Recep Tayyip Erdoğan κέρδισε με ποσοστό 51,4% το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σε μήνυμά του μέσω των social media, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δεν έχει σημασία αν νικήσαμε με 5-0 ή 1-0, αλλά ότι νικήσαμε», αφήνοντας αιχμές εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Διάβασε επίσης:

Τουρκία: Κατατέθηκε η προσφυγή για ακύρωση του δημοψηφίσματος

The post Erdogan: Οι αλλαγές στο Σύνταγμα δεν με καθιστούν δικτάτορα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα