Το ΔΝΤ δείχνει τις προθέσεις του για την Ελλάδα | Οι προβλέψεις για τα δημοσιονομικά

07:44 19/4/2017 - Πηγή: iPop

ΤοΕλλάδα | ΔΝΤ δείχνει τις προθέσεις του για την Ελλάδα, για το χρέος αλλά και αναφορικά με τα μέτρα τα οποία ενδεχομένως να ζητήσει ακόμα και για το 2018.

Η Christine Lagarde παραχωρεί σήμερα, Τετάρτη, συνέντευξη Τύπου ενόψει της εαρινής Συνόδου του Ταμείου, ενώ στις 15:45 ώρα Ελλάδος θα δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ

για τα δημοσιονομικά.

Χθες Τρίτη, το Ταμείο εκτιμούσε την ανάπτυξη του 2017 στο 2,2% έναντι του 2,8% του ΑΕΠ, που προέβλεπε η προηγούμενη έκθεση για την παγκόσμια οικονομία τον περασμένο Οκτώβριο. Παράλληλα, εκτιμά την ανεργία στο 21,9% αντί για 21,5%.

Η έκθεση του Οκτωβρίου «έβλεπε» πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,6% του ΑΕΠ το 2018 και χρέος 184,7% στη διετία 2017-2018. Εάν οι εκτιμήσεις παραμείνουν ως έχουν (κάτω απ’ το 3,5% που είναι ο στόχος), τότε το ΔΝΤ θα επιμείνει για νέα μέτρα το 2018.

Κατά την συνέντευξη Τύπου της η Lagarde αναμένεται να θέσει επισήμως το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Η επικεφαλής του Ταμείου αναμένεται ν’ ανοίξει το διάλογο για το χρέος με το βλέμμα στη συνολική συμφωνία που επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι μέχρι και το Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Την Τρίτη, η Lagarde ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο εάν εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους και εφαρμοστούν σταθερές μεταρρυθμίσεις.

Η θέση των ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση Trump ξεκαθαρίζει πως δεν σταθεί εμπόδιο στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ σε δηλώσεις του στους Financial Times τόνισε πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να θεωρούν το ελληνικό ως ένα ευρωπαϊκό ζήτημα «αλλά είναι κάτι το οποίο παρακολουθούμε καθώς είναι σημαντικό θέμα τόσο για την παγκόσμια οικονομία όσο και για τις αγορές. Ελπίζω σε μια λύση στο ελληνικό ζήτημα μπορεί να καταφθάσει στο προσεχές μέλλον».

The post Το ΔΝΤ δείχνει τις προθέσεις του για την Ελλάδα | Οι προβλέψεις για τα δημοσιονομικά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα