Πόσα παιδιά είναι πολλά παιδιά για να είσαι ευτυχισμένος;

16:31 24/11/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί να λατρεύεις το μικρό σου αγγελούδι αλλά θέλεις να κάνεις και άλλα παιδιά ώστε να έχει παρέα, να μην γίνει κακομαθημένο και γιατί μεγάλωσες με το όνειρο να κάνεις πολλά παιδιά και μία ευτυχισμένη οικογένεια… σε τελική ανάλυση, μπορεί να θέλεις να γίνεις σαν τους Μπραντζελίνα που έχουν και μία ντουζίνα παιδιά (καλά μόνο…6 έχουν αλλά δεν τα λες και λίγα!).

Τελικά, σύμφωνα με έρευνα από το University of Western Ontario ακόμα και ένα παιδί μπορεί να φτάσει το επίπεδο ευτυχίας που αποζητάς. Οι ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη παρατήρησαν πως οι νέοι γονείς αισθάνθηκαν μια σημαντική

άνοδο στη χαρά το προηγούμενο έτος και κατά το έτος της γέννησης του πρώτου παιδιού τους. Όταν ο αριθμός των παιδιών αυξήθηκε κατά ένα, αισθάνθηκαν επίσης μια ώθηση στην ευδαιμονία, αλλά περίπου στο μισό βαθμό από ότι με το πρώτο παιδί τους! Όταν ήρθε και το τρίτο παιδί στην οικογένεια οι γονείς δεν αισθάνθηκαν επιπλέον χαρά!

Η πρώτη φορά που ένα ζευγάρι αποκτά μωρό είναι πολύ ενθουσιώδης και γεμίζουν με χαρά, αυτή η χαρά κάθε φορά που γεννιέται ακόμα ένα παιδί μειώνεται, καθώς ξέρουν τι περιμένουν. Γιατί όμως στο τρίτο παιδί το επίπεδο ευτυχίας δεν αυξάνεται; Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι οι γονείς είναι ήδη πολύ απασχολημένοι με την φροντίδα των άλλων 2 μεγαλύτερων παιδιών.

Αυτή η έρευνα πιθανότατα εξηγεί και γιατί πλέον βλέπουμε οικογένειες με λιγότερα παιδιά από ότι παλαιότερα (οι Μπραντελίνα δεν πιάνονται).

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Πόσα παιδιά είναι πολλά παιδιά για να είσαι ευτυχισμένος; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα