10 (άστοχες) δικαιολογίες για να γλιτώσεις την άσκηση

14:35 24/11/2014 - Πηγή: iPop

Σαν άνθρωποι έχουμε μάθει να κάνουμε τα απολύτως απαραίτητα, εκτός και αν οι έξτρα εργασίες αποφέρουν κέρδος.

Αν το κέρδος όμως αντί για χρηματικό μεταφράζεται σε ιδρώτα και κούραση το μυαλό δημιουργεί δικαιολογίες για να το αποφύγεις και να γλιτώσεις την άσκηση (ειδικά αν είσαι αγύμναστος μάλλον σε προστατεύει γιατί ξέρει τι ακολουθεί, κράμπες, στραμπουλήγματα και άλλα πολλά). Δικαιολογίες όπως :

Δεν έχω αρκετό χρόνο. Αυτή είναι ίσως η πιο συχνή δικαιολογία. Βασικά, όταν το λες, αυτό που πραγματικά εννοείς «δεν έχω αρκετό χρόνο για αυτό, συγκεκριμένα».Είμαι πάρα πολύ κουρασμένος για
προπόνηση. Σίγουρα είσαι. Αλλά κάπως και κάποτε πρέπει να αρχίσεις. Σήμερα 5 λεπτά τρέξιμο, αύριο 10 και σιγά-σιγά ανεβαίνεις.Η άσκηση είναι βαρετή! Δηλαδή στην δουλειά ξεσαλώνεις; Όχι, είναι τρόπος ζωής και καλά θα κάνεις να το συνηθίσεις. Μιλάμε για την υγεία σου.Δεν έχω κίνητρο για προπόνηση. Αν κοιταχτείς στον καθρέφτη και πιστεύεις πως αυτό που βλέπεις «τραβάει» το αντίθετο φύλο τότε είσαι οκ, αλλιώς ξεκίνα με 15 λεπτά την μέρα τρέξιμο και βλέπουμε.Έχω παιδιά να φροντίσω. Ασκήσου με αυτά μέσα στο σπίτι. Στο Ιντερνέτ θα βρεις άπειρες ασκήσεις για γονείς με παιδιά.Δεν έχω κανέναν για παρέα. Αυτό που πραγματικά εννοείς με αυτή την φράση είναι πως δεν έχεις κάποιον να μιλάς καθώς ασκείσαι.Δεν αισθάνομαι πολύ καλά. Αν είσαι πολύ άρρωστος, δεν σου συνιστώ να γυμναστείς. Αλλά αν αισθάνεται λίγο κουρασμένος μπορείς να ξεκουραστείς αφού τρέξεις πρώτα.Το γυμναστήριο είναι ακριβό ή μακριά. Ωραία δικαιολογία. Λέγεται YouTube και είναι ένα κλικ μακριά.Δεν ξέρω πώς να αρχίσω. Οι άνθρωποι τρελαίνονται να συμβουλεύουν άλλους. Σε ένα blog να ρωτήσεις, άπειρες συμβουλές θα μαζέψεις..Αισθάνομαι άβολα από τους σφίκτες (δεν χρησιμοποιώ τον όρο υποτιμητικά). Ποιος ο λόγος; Και αυτοί σαν εσένα ξεκίνησαν και με την σωστή άσκηση έχουν την φόρμα τους.

Αυτά λοιπόν. Σταμάτα τις δικαιολογίες, μπορείς να βρεις χρόνο αρκεί να υπάρχει η θέληση. Άμα συνηθίσεις θα δεις πως όταν δεις πως όταν δεν ασκηθείς συχνά θα νιώθεις πως κάτι λείπει. Εμπιστεύσου με.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post 10 (άστοχες) δικαιολογίες για να γλιτώσεις την άσκηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα