Πόσα κιλά παίρνει μία έγκυος;

18:31 12/11/2014 - Πηγή: iPop

Κάθε γυναίκα που έχει μείνει έγκυος μπορεί να σου επιβεβαιώσει ότι θα παχύνεις! Και αυτό βέβαια είναι φυσιολογικό καθώς κυοφορείς έναν άνθρωπο, τρως για δύο και η κινητικότητα σου μειώνεται! Το θέμα όμως είναι πόσα κιλά παίρνει μία έγκυος που διανύει φυσιολογική εγκυμοσύνη;

Η αύξηση του σωματικού βάρους για μία τυπική έγκυο γυναίκα είναι 11 έως 15 κιλά, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές από το Ινστιτούτο Ιατρικής που ακολουθείται από το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολόγων. Σύμφωνα με τους ειδικούς μία γυναίκα της οποίας ο σωματότυπος είναι μεγάλος πρέπει

να έχει σαν όριο τα 15 κιλά ενώ μία γυναίκα που έχει πιο μικρό σωματότυπο πρέπει να βάλει σαν όριο τα 11 κιλά. Μεγάλο παράγοντα όμως παίζει και το αρχικό βάρος της μέλλουσας μητέρας.

Αν η μέλλουσα μητέρα είναι υπέρβαρη ή παχύσαρκη οι γιατροί συστήνουν να προσπαθήσει να μην βάλει πάνω από 11 κιλά, ενώ αν είναι λιποβαρής θα πρέπει να βάλει στόχο να αποκτήσει πάνω από 11 κιλά. Ο λόγος είναι πως οι λιποβαρείς γυναίκες – με μικρότερο σωματικό λίπος από το κανονικό- έχουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά αποθηκευμένα στον οργανισμό τους, τα οποία είναι βασικά για μία ομαλή εγκυμοσύνη! Το μωρό θα στραγγίξει από τη μητέρα ό, τι χρειάζεται. Θα πάρει γλυκογόνο από το συκώτι και τους μυς της μητέρας, και το ασβέστιο από τα οστά της, οπότε πρέπει να υπάρχουν αποθέματα!

Τα κιλά θα πρέπει να αποκτούνται σταδιακά και όχι όλα μαζί στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης για να αποφευχθεί η ανάπτυξη προ-διαβήτη.

Τι γίνεται όμως όταν πάρεις τα 11-15 κιλά; Ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει να χαθούν αυτά τα κιλά καθώς κάθε φορά που θηλάζουν καίνε 300 έως 500 επιπλέον θερμίδες την ημέρα σε σύγκριση με όσες δεν το κάνουν.

The post Πόσα κιλά παίρνει μία έγκυος; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα