H αριστοκρατία του Twitter (δεν σου επιτρέπει να αυξήσεις followers)

16:34 12/11/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί δεν μπορείς να αυξήσεις followers στο Twitter, όσο πετυχημένα tweets και αν κάνεις, όσο κι αν βρίσκεσαι στην καρδιά της επικαιρότητας; Μην απογοητεύεσαι, αποδέξου ότι ποτέ δεν θα αποκτήσεις τους followers της Kim Kardashian (25,2 εκατ. παρακαλώ).

Κι αυτό γιατί, όπως λέει μια νέα ισπανική έρευνα, το μέσο αυτό είναι στημένο για να

ευνοεί τους διάσημους και όσους έχουν εξουσία. Όπως διαπίστωσαν κάποιοι χρήστες έχουν πολλούς followers και η συντριπτική πλειοψηφία έχει μόλις μερικές δεκάδες followers. Στη μελέτη, οι ερευνητές προσπάθησαν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα: Τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες του Twitter για να αυξήσουν την επιρροή τους;

Ο μέσος αριθμός των followers είναι 61, ενώ τα πολύ ισχυρά άτομα έχουν 40-50 εκατομμύρια followers. Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Social Networks, επιβεβαιώνουν ότι η πραγματική δομή του Twitter είναι το κλειδί για την επιρροή. Το μέσο είναι ετερογενές και επιτρέπει την επικοινωνία διασήμων και ατόμων επιρροής με κοινούς θνητούς. Εάν το δίκτυο ήταν ομοιογενές (κάτι που δεν είναι) οι χρήστες θα είχαν περίπου τον ίδιο αριθμό επαφών και η θέση τους στο δίκτυο θα εξαρτιόταν άμεσα από τη δραστηριότητά τους.

«Το να έχει κάποιος ένα μεγαλύτερο αριθμό followers είναι πολύ πιο σημαντικό από ότι η «προσπάθεια» του χρήστη ή η δραστηριότητα στην αποστολή πολλών μηνυμάτων,» είπε η Ρόζα Μ Μπενίτο, Ph. Δ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Οι ερευνητές από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης διαπίστωσαν ότι λιγότερο δημοφιλείς χρήστες μπορούν να αντισταθμίσουν την κοινωνική ανισότητα στο Twitter με αύξηση της δραστηριότητας τους και των tweets τους, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαντλητικό και όχι τόσο επωφελές.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post H αριστοκρατία του Twitter (δεν σου επιτρέπει να αυξήσεις followers) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα