Πώς να μεγαλώσεις ευτυχισμένα παιδιά χωρίς στρες

20:04 21/7/2014 - Πηγή: iPop

Η παιδική ηλικία είναι η καλύτερη στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Τότε κυριαρχεί η ξενοιασιά, το παιχνίδι και φυσικά η αγνότητα. Πολλές φορές, όμως, η δύσκολη καθημερινότητα των γονιών και οι σύγχρονες απαιτήσεις της καθημερινότητας, δε μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστα τα παιδιά. Τα παιδιά στρεσάρονται και φυσικά πολλές φορές επηρεάζεται η ψυχολογία τους, αλλά και η διάθεση τους. Για να μεγαλώσεις, όμως, παιδιά χωρίς στρες δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο και εμείς τον ξέρουμε.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να μεγαλώσεις παιδιά χωρίς στρες;Μείωσε τις απαιτήσεις που έχεις. Για να βοηθήσεις το παιδί σου να νιώσει
καλά με τον εαυτό του και να μην στρεσάρεται αξίζει να θυσιάσεις τις προσδοκίες που έχεις. Μην ξεχνάς να του λες μπράβο για τις προσπάθειες που κάνει ακόμα και αν δεν τα κατάφερε, όπως ακριβώς θα ήθελες.Πρόσεχε τον τρόπο που εκφράζεις τη κριτική σου. Όταν θες να τονίσεις το λάθος που έγινε στο παιδί σου, μην ξεκινάς με τα αρνητικά. Ξεκίνησε την πρόταση σου βρίσκοντας κάτι θετικό να τονίσεις. Με αυτό τον τρόπο δε θα νιώσει την κριτική ως απόρριψη! Θα τη δει σαν συμβουλή και θα αποδεχθεί καλύτερα όσα έχεις να του πεις.Μη του στερείς το παιχνίδι. Το παιχνίδι έχει καταπληκτικές ιδιότητες. Ηρεμεί το παιδί και διώχνει το στρες και το άγχος μακριά. Το παιχνίδι θα θεραπεύσει το συναισθηματικό πόνο ή τα τραύματα του παιδιού και θα τα βοηθήσει να δουν με άλλο πιο ήρεμο μάτι τη ζωή. Στο παιχνίδι επίσης το παιδί θα εκτονωθεί και θα μπορεί να βγάλει από μέσα του όλα όσα το πληγώνουν ή το νευριάζουν.Συζήτησε με το παιδί σου τα πάντα. Μόλις δεις ή ακόμα καλύτερα πριν δεις αλλαγές στη συμπεριφορά του, συζήτησε όσα μπορεί να το ενοχλούν και να το στρεσάρουν. Για να μεγαλώσεις το παιδί σου σωστά και χωρίς στρες πρέπει να του αφιερώνεις πολύ χρόνο και φυσικά πολύ προσοχή. Έτσι, θα ζεις κάθε στιγμή κοντά του και θα μπορείς να αναγνωρίζεις τα σημάδια αν αλλάζει η συμπεριφορά του.

The post Πώς να μεγαλώσεις ευτυχισμένα παιδιά χωρίς στρες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα