Υποφέρουν από επιλόχεια κατάθλιψη και οι άνδρες;

16:31 21/7/2014 - Πηγή: iPop

Και όμως, μπορεί να υποφέρουν από επιλόχεια κατάθλιψη και οι άνδρες! Οι νέοι μπαμπάδες μπορούν να αναπτύξουν καταθλιπτικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών της πατρότητας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι άνδρες που έγιναν γονείς στην ηλικία των 25 ετών παρατηρήθηκε πως έχουν 68% αύξηση στα καταθλιπτικά συμπτώματα κατά τα πρώτα πέντε χρόνια της πατρότητας ενώ ζούσαν το ίδιο σπίτι με τα παιδιά τους!

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics, εξέτασε 10.623 νέους άνδρες που συμμετείχαν

στην Εθνική Διαχρονική Μελέτη Εφηβικής Υγείας (National Longitudinal Study of Adolescent Health). Η μελέτη παρακολούθησε τους πατεράδες για περίπου 20 χρόνια, και κατέγραφε τα συμπτώματα κατάθλιψης!

Και μπορεί τα καταθλιπτικά συμπτώματα να ήταν έντονα στους πατεράδες που μοιράζονταν το σπίτι με τα παιδιά τους, εκείνοι που έμεναν σε ξεχωριστά σπίτια δεν παρουσίασαν το ίδιο μεγάλη αύξηση στα καταθλιπτικά συμπτώματα στα αρχικά χρόνια της πατρότητας. Οι περισσότεροι από τους πατέρες στη μελέτη ζουν με τα παιδιά τους. Αυτοί οι άνδρες είχαν χαμηλότερα συμπτώματα κατάθλιψης πριν γίνουν μπαμπάδες και παρατήρησαν πως αυτά τα συμπτώματα αυξήθηκαν όταν το παιδί τους γεννήθηκε!

Ο εντοπισμός των συμπτωμάτων της κατάθλιψης στους νέους πατέρες είναι κρίσιμος, αφού νωρίτερα η έρευνα δείχνει ότι οι καταθλιπτικοί μπαμπάδες αλληλεπιδρούν λιγότερο με τα παιδιά τους και είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν σωματική τιμωρία αλλά και να παραμελούν τα παιδιά τους.

«Η γονική κατάθλιψη έχει επιζήμιες συνέπειες για τα παιδιά, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων βασικών χρόνων» είπε ο επικεφαλής της μελέτης Craig Garfield, MD, αναπληρωτής καθηγητής στην παιδιατρική και ιατρικών κοινωνικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Northwestern Feinberg School of Medicine.

The post Υποφέρουν από επιλόχεια κατάθλιψη και οι άνδρες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα